top of page

Wordt schepen van Sport en Cultuur Jurgen Reniers (CD&V) mazoutboer?Afgelopen week ontstond er even verwarring toen tal van Truienaren hun mailbox openden. Schepen Jurgen Reniers (CD&V) vroeg via zijn Sint-Truiden-mailadres wie er allemaal mee wilde doen aan de samenaankoop van Stookolie.

"Zoals steeds wijzen we op het feit dat je minimaal 700 liter dient te bestellen", deelde de schepen namens Strusol in zijn mail mee. "Vanaf dan geniet je al de scherpe prijs die ook grote bestellers genieten. Levering gebeurt na een telefoontje vooraf en dit vanaf 30 september. Opgelet, door de grote groep kan dit enkele weken op zich laten wachten, maar zoals steeds aan de prijs van de samenaankoop. Omdat het gaat om een SAMENaankoop kan de scherpe prijs maar bekomen worden doordat er per straat geleverd kan worden. Leveringen op zaterdag kunnen helaas niet aan deze scherpe prijs." GDPR Op zijn minst een schending tegen de GDPR-regels om u tegen te zeggen. Strekt dit met de deontologische code van mandatarissen van de Stad Sint-Truiden? Is Jurgen Reniers zonder dat we het weten nu ook Schepen van Energie? Kan u mij zeggen wat Strusol is? Is dat een nieuw AGB? Wij vroegen een verklaring aan dat andere mysterieuze mailadres bij de stad Sint-Truiden openbaarheid@sint-truiden.be. Maar dat Orakel van Delphi wist ons enkel het volgende mee te delen: "Wij hebben onderstaande vraag tot openbaarheid van bestuur goed ontvangen. Wij zullen deze vraag conform het bestuursdecreet behandelen. Ik hield eraan u hiervan te berichten." Dus we zullen volgende maand wel één of ander cryptisch antwoord in ons mailbox mogen verwachten.

Het was een oude mail Maar in tussentijd had de schepen een fikse uitbrander gekregen. Hij haastte zich dan ook om één en ander recht te trekken. "Voorbije dinsdag of woensdag ontvingen velen van jullie blijkbaar een mail van mij in verband met de samenaankoop stookolie", verkaarde Reniers. "Het betrof hier echter een oude mail die per ongeluk nog bij ‘te verzenden mails’ stond in een laptop die ik al even niet meer gebruikte. Ik dacht dat ik die foute verzending toen had geannuleerd en wist niet dat deze nog in de outbox zat. Er is dus momenteel GEEN samenaankoop lopende. De volgende samenaankoop is pas eind januari. Je zal dan tijdig opnieuw een mailtje ontvangen. Tot slot wens ik me ook te verontschuldigen voor het feit dat deze ‘oude mail’ van mijn mailadres van de stad Sint-Truiden vertrok. Dat was niet de bedoeling. Uiteraard heeft dit initiatief immers niets met de stad Sint-Truiden te maken. We organiseren deze samenaankoop al meer dan 13 jaar via een feitelijke vereniging. Vroeger was dat ACW Sint-Truiden en nu al enige jaren StruSol dat staat voor solidair St Truiden."

En zo'n zaken passeren in deze stad dagelijks. Gelukkig zijn de Trudocs-lezers bij de pinken om vinger aan de pols te houden.


1.732 weergaven5 opmerkingen

5 Comments


Geachte

Ik plaats mij altijd op het niveau van mijn gesprekspartner.

Gewoon een kwestie van elkaar goed te verstaan.

als ik met een kleuter praat, praat ik op kleuter niveau

als ik met een normaal begaafde mens praat dan doe ik dat ook

als ik praat met iemand die uit zijn nek staat te lullen , dan mag ik dat ook hé.

Enkel als ik met azijn pissers praat die altijd aan de kant staan lullen en het altijd beter weten dan diegenen die hun nek uitsteken en initiatief nemen. Van dat soort kan ik kokhalzen .

Vertel jij me eens welke initiateven jij genomen hebt om mensen te helpen of systemen aan te passen en of te verbeteren.

Dan…

Like

Ha, een volgeling van Bart de Wever.

Wat doe jij hier op dit forum vermaledijde ?

Poesiemauw toch, schrijf toch in de taal die jouw volgelingen verstaan. Of ben je misschien een valse profeet, Daens zou zich omdraaien in zijn graf. Mag ik je Jan noemen, In onze volgende woordenwisselingen?

Poesiemauw, is toch wel een beetje denigrerend. Wat denk je zelf Jan? Mat grote J. of toch maar met een kleine j.

Like

Ach..Ach... poesiemauw toch.

Blijkbaar ben je nog erg jong, laat ze toch dat bordje melk voor je neusje wegnemen, je blijft likken.......

BSP..SP...SPA.....SPA-GROEN....VOORUIT....!!! En toch heb ik respect voor de initiële ideologie van deze partij. Maar de idiotorie die jij hier komt te spuien is wat anders dan een ideologie.


Eric Massa

ere-gemeenteraadslid

ere- ACW voorzitter Sint-Truiden

Like

allé poesiemauw kom eens gauw. is weer daar !!


laat jij je ware gezicht maar eens zien.?

Ik hoef hier niets of niemand te verdedigen, Maar inderdaad Jurgen deed dit indertijd al die samen aankoop voor mazout toen hij nog geen politiek mandaat had. En dat niet alleen maar ook het gratis jaarlijkse Kerstfeest voor kansarmen ongeacht de partijkaart of ziekenkas .


Er is indertijd tijdens de bankencrisis wel wat verkeerd gelopen nationaal, dat is correct.


maar wie zonder fouten is, mag de eerste 8.000.000 zwarte frankskes uit de SPA- partijkas in het vuur werpen . vraag maar eens aan onze toenmalige Vooruit -voorzitter hoeveel warmte dat dit opbrengt . In calorieën zeker minder dan die warme maaltijd voor …


Like

Hugo Hechtermans
Hugo Hechtermans
Dec 05, 2021

ACW ? Waarvan kennen we dat nog ?

Like
bottom of page