top of page

Wordt schepen van Sport en Cultuur Jurgen Reniers (CD&V) mazoutboer?Afgelopen week ontstond er even verwarring toen tal van Truienaren hun mailbox openden. Schepen Jurgen Reniers (CD&V) vroeg via zijn Sint-Truiden-mailadres wie er allemaal mee wilde doen aan de samenaankoop van Stookolie.

"Zoals steeds wijzen we op het feit dat je minimaal 700 liter dient te bestellen", deelde de schepen namens Strusol in zijn mail mee. "Vanaf dan geniet je al de scherpe prijs die ook grote bestellers genieten. Levering gebeurt na een telefoontje vooraf en dit vanaf 30 september. Opgelet, door de grote groep kan dit enkele weken op zich laten wachten, maar zoals steeds aan de prijs van de samenaankoop. Omdat het gaat om een SAMENaankoop kan de scherpe prijs maar bekomen worden doordat er per straat geleverd kan worden. Leveringen op zaterdag kunnen helaas niet aan deze scherpe prijs." GDPR Op zijn minst een schending tegen de GDPR-regels om u tegen te zeggen. Strekt dit met de deontologische code van mandatarissen van de Stad Sint-Truiden? Is Jurgen Reniers zonder dat we het weten nu ook Schepen van Energie? Kan u mij zeggen wat Strusol is? Is dat een nieuw AGB? Wij vroegen een verklaring aan dat andere mysterieuze mailadres bij de stad Sint-Truiden openbaarheid@sint-truiden.be. Maar dat Orakel van Delphi wist ons enkel het volgende mee te delen: "Wij hebben onderstaande vraag tot openbaarheid van bestuur goed ontvangen. Wij zullen deze vraag conform het bestuursdecreet behandelen. Ik hield eraan u hiervan te berichten." Dus we zullen volgende maand wel één of ander cryptisch antwoord in ons mailbox mogen verwachten.

Het was een oude mail Maar in tussentijd had de schepen een fikse uitbrander gekregen. Hij haastte zich dan ook om één en ander recht te trekken. "Voorbije dinsdag of woensdag ontvingen velen van jullie blijkbaar een mail van mij in verband met de samenaankoop stookolie", verkaarde Reniers. "Het betrof hier echter een oude mail die per ongeluk nog bij ‘te verzenden mails’ stond in een laptop die ik al even niet meer gebruikte. Ik dacht dat ik die foute verzending toen had geannuleerd en wist niet dat deze nog in de outbox zat. Er is dus momenteel GEEN samenaankoop lopende. De volgende samenaankoop is pas eind januari. Je zal dan tijdig opnieuw een mailtje ontvangen. Tot slot wens ik me ook te verontschuldigen voor het feit dat deze ‘oude mail’ van mijn mailadres van de stad Sint-Truiden vertrok. Dat was niet de bedoeling. Uiteraard heeft dit initiatief immers niets met de stad Sint-Truiden te maken. We organiseren deze samenaankoop al meer dan 13 jaar via een feitelijke vereniging. Vroeger was dat ACW Sint-Truiden en nu al enige jaren StruSol dat staat voor solidair St Truiden."

En zo'n zaken passeren in deze stad dagelijks. Gelukkig zijn de Trudocs-lezers bij de pinken om vinger aan de pols te houden.

1.715 weergaven5 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page