top of page

"4.715.013 € subsidies Open Ruimte worden oneigenlijk gebruikt om gaten in stadskas te vullen"Wat waren er toch zovelen blij toen Cijferjoke zijn taksen op de groene bouwpercelen inslikte. Zulk een gedacht haalde hij voorzeker uit een boek van Kafka. In deze tijd, waarin het klimaat smeekt en bidt om gras gras te laten voor bijen en insecten, voor opvang van overtollig water, en uitgerekend dan hen taxeren die niet ervoor zorgen dat hun groen zo rap mogelijk beton wordt.


Dat raakt kant noch wal. De taks is afgevoerd maar denk vooral niet dat ze ten Stadhuize ook naar iets met het klimaat inzetten. Klimaat, de pot op, wij spelen vals, zo piepen ze in deze 'Hasp m'n Rasp-Stad! Hier volgt de goocheltruc. En het verhaal klopt: Ludwig Vandenhove peuterde de cijfers los bij de Stad zelve, een unicum, hoe hij het doet, dat doet er niet toe hij doet het..! De Vlaamse Regering geeft geld aan Sint-Truiden. Met dat geld moet de Stad eigenaars van bouwgronden aanzetten om hun percelen zo lang als mogelijk groen te houden.


Valsheid in geschrifte

Goed verstaan, cijferman, groen, groen van gras, niet grauw of grijs van beton ? Dat geld, die subsidie, gaat helemaal niet voor ontharden, niet bouwen, gras zaaien, dat geld gebruiken de schepengoochelaars heimelijk en stiekem om de schandalig hoge schuldenhoop een beetje kleiner te maken. En de som is geen klein bier. Vanaf verleden jaar tot in 2025 gaat het over een totaal van 4.715.000 euro. Dat is afwending van de bestemming van gemeenschapsgelden, dat is valsheid in geschrifte, dat is diefstal.


Voor Sint-Truiden gaat het om aanzienlijke bedragen:


2020: 283 517 euro

2021: 587 444 euro

2022: 912 006 euro

2023: 943 924 euro 2024: 976 964 euro 2025: 1 011 158 euro


Totaal: 4.715 013 euro

Als ik u duizend euro geef en ik zeg : "Dat geld dient als steun voor 'Artsen zonder Grenzen'", en gij gaat met die duizend euro uw schulden aflossen in het gokkantoor, dan zijt gij een dief. Voor deze bestuurscommunicanten is 'klimaatbeleid' de chauffage een beetje hoger zetten. Denk aan die hangaar aan het Stadswerkhuis: een ganse winter met zes gasvuren, geïsoleerd, verwarmd. Drie keer geschreven. Hier op Trudocs. Stoken, riepen ze in koor. Of nu de kranen toegedraaid zijn, weet ik niet. Ik mag niet meer binnen. Er is dé oplossing bij uitstek: Bestel een doorlichting van zo'n 400.000 euro om uit te vissen of de Vlaamse Regering in staat is die subsidies terug te vinden in de grote Stadspot...!

1.145 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page