top of page

Alexander Gilen en kleermaker Tommaso Bordoni, eerste mannen ooit op top van Kilimanjaro in kostuum

Bijgewerkt op: 14 sep. 2023


Truienaar Alexander Gilen beklom samen met zijn boezemvriend Tommaso Bordoni, de 32-jarige bekende Belgische kleermaker de top van de Kilimanjaro, de hoogste vrijstaande berg ter wereld. Gekleed in een driedelig pak met stropdas.


Zij waren zich zeker bewust van de risico's en uitdagingen die gepaard gaan met het beklimmen van een berg van dit kaliber. "Ik ben tenslotte geen bergbeklimmer en daarom heb ik een intensieve training gevolgd. Ik heb ook medische professionals geraadpleegd om er zeker van te zijn dat ik fysiek fit genoeg ben om zo'n uitdaging aan te gaan" vertelt de 32-jarige ontwerper van maatpakken. "Mijn doel is niet om records te breken of nieuwe normen te stellen, maar om anderen te inspireren om grenzen te verleggen en het schijnbaar onmogelijke te bereiken. Als vertegenwoordiger van een merk dat prat gaat op gepersonaliseerde en op maat gemaakte kleding, promoot ik ook een boodschap van individualiteit en zelfexpressie."


Bloed plassen

Het maatpak dat Bordoni tijdens zijn trektocht zal dragen is een blauw maatpak met een bijpassende overjas voor extra warmte. Op de top zal de temperatuur immers ver onder nul liggen. Voor het pak, een creatie van zijn eigen merk, koos hij een stof van Scabal een merk waar hij al jaren mee samenwerkt. Zijn beste vriend Alexander Gilen (41) vergezelde Bordoni de hele weg. Ook hij onderging de hele beproeving gekleed in een driedelig pak. "Toen Tommaso me belde om me zijn gekke idee te vertellen, stelde ik meteen voor dat ik hem zou vergezellen", vertelde Alexander. Het stel is sinds 2017 beste vrienden en heeft sindsdien naar meerdere landen gereisd. "Dit was echter ons gekste avontuur tot nu toe, tijd om nu naar huis te gaan, naar onze verloofden. Maar onthoud, ik doe dit nooit meer. De laatste 500 meter moest ik voortdurend naar adem happen en in de terugtocht plaste ik bloed."

2.952 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page