top of page

Alleen in Sint-Truiden: De aanvraag van de kapvergunning voor de negen bomen die al gekapt zijnVoortaan wordt 'Stad- Hasp' 'Stad- zot'! Want wat ze nu hebben uitgezet, moet ge eerst gezien hebben om het te geloven. Zoals u weet zijn er op het pleintje, achter Guvelingenkerkske, negen bomen gekapt en weggevoerd. In de plaats zijn er drie jonge bomen geplant.

En raad-eens wat er in elk van die drie bomen hangt: een vergunningsaanvraag om die negen bomen, die weg zijn, te mogen rooien! Dit moet toch even herhaald worden. De Stad rooit zomaar negen bomen. Trudocs vraagt om de kapvergunning te zien. Die is er niet. Als alles gekapt is, dan vraagt de Stad een kapvergunning aan. Wij burgers kunnen onze bezwaren indienen en onze opmerkingen tegen dat onwettig kappen van 10 tot juni tot 9 juli bezorgen.

Vergunnen aan zichzelf

Indienen bij de Stad, die dan zal oordelen of onze bezwaren gegrond zijn of niet. De Hoofdstad der Edele Fruiteniers zal natuurlijk onze opmerkingen tegen de Stad afwimpelen en diezelfde Stad zal dan aan zichzelf een vergunning afleveren.

Ge doet maar op

Landheer de Biolley is gered. Hij had een ganse kersen boomgaard tegen de grond gelegd. Hij moet gewoon een paal in de grond kloppen met een kapvergunningsaanvraag ertegen. Dan hebben de buren één maand de tijd om te gaan opspelen. Nu weten wij, Truienaars, tenminste hoe het hier ter Stede werkt: Ge doet maar op, ge bouwt, ge verbouwt, ge breekt af zoveel ge maar wilt. Maar niet vergeten. Achteraf moet ge uw vergunningsaanvraag uithangen op die plaats.


Stilzagers

En nu, bevoegde dienst vergunningen ? Trudocs hoort voortdurend van burgers dat het beleid hier 'niet te doen' is. Wispelturig, ondoorzichtig en vooral zonder einde in het vooruitzicht. Gaat gij aan de schepenbank de vergunning 'post mortem' weigeren? Zeker niet. Wiens brood men eet, diens woord men spreekt. De Hoofdstad bekomt haar vergunning voor het kappen van lucht. De Hoofdstad bekomt alles, de Burger af en toe een kruimel. Daar wil ik toch bij zijn als de houthakkers hun stilzagen aan de gang trekken en op zoek gaan naar de spoorloze bomen. Waar 't verstand bleef stille staan....


1.124 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


Hugo Hechtermans
Hugo Hechtermans
2021年6月23日

Is onze burgemeester ad interim in deze ook ''voorgekropen'' ? Of wist hij, als goede NVA-er, van niks ?


いいね!
bottom of page