top of page

Atoombom ontploftIn twee jaar tijd slaagde de 'wereldstad van Trudo' erin om voor 560.000 euro aan studies en doorlichtingen ‘erdoor te jagen'. Puur weggesmeten geld. En zopas is er een derde studie besteld. Of met andere woorden stomme Truienaar, protesteer zoveel als ge ook maar wilt, schepenbank beslist en gij houdt uw mond.


Nu is het de firma 'Atoom' die mag afkomen. Tegen hoeveel per uur, ik liet het opvragen, maar de bunker bleef afgegrendeld. Een 'ingewijde' heeft gezegd: 'Die derde studie is nog duurder dan de vorige.' Dat belooft voor de fraaie schuldentoren. ‘Atoom' moet 10 man selecteren 'van aan de stad' en tien buitenstaanders. Dan gaat hij ‘grote projecten!' uitvinden en gaat hij zijn orkestje van 20 man leren hoe ze die spookprojecten moeten uitwerken.


Alsof het allemaal nullen zijn die ge met het handje moet vasthouden. Laat uw personeel toch met rust, het is immers meer dan vakkundig genoeg. En stop met ons onbetaalbare facturen in de nek te kletsen. Zoveel steden doen het voortreffelijk zonder één enkele centiem schuld. Vergelijk nu eens die waanzin 'à la Hasp ' net de goed geoliede werking van Sint-Vincentius: allemaal vrijwilligers, piekfijn georganiseerd, niet de minste wrijving. Daar schittert alles gelijk een juweeltje in volle licht.


Als ik daar zou afkomen met een doorlichting van vele honderdduizenden euros dan goten ze alle mayonnaisepotten en tomatenpurée leeg op mijn pretentieuze kop. Ze zouden er zwaar op hunnen teen getrapt zijn met mijn voorstel: ik zeg ze ‘in hun gezicht! dat ze onbekwaam zijn en ik stel ze voor vlakaf den arme het brood uit zijn mond te halen. Politiekers mijden het verdeelcentrum, Met sukkelaars, geen stemmengewin.


714 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page