top of page

Ben ik bij de Dienst Stadsleningen voor mijn zonnepanelen?Een zekere Hugo Vanhoudt van de Slagmolenstraat wou zijn verhaal absoluut kwijt. 'Voor zijne kop' weigert hij zijn geld uit te geven aan een bewonerskaart. "Mijn vrouw betaalt voor parking vóór de deur 75 euro. Nu zou ik voor mijn kaart 200 euro moeten geven, dat ziet ge van hier."


Hugo legt dus een parkeerschijf. En om de twee uur gaat er in zijn salon een geluidssignaal

af, dan is de kaart 'verlopen, en dan moet hij twee uur parkeertijd gaan bijdraaien. Die parkeerschijven zijn enkel weggelegd voor gepensioneerden, die hebben de tijd om

tijd naar hun auto te lopen. Vanhoudt is danig gefrustreerd. Die parkeerkaarten zijn onmenselijk duur en na zes uur komen er auto's van overal stationneren in de Slagmolenstraat, dan vinden de bewoners met kaart geen plaats.


Vreemde nummerplaten

Twee maten en twee gewichten: de durvers 'pappen' hun auto's dagenlang neer op dezelfde plaats. Die betalen de boetes gewoon niet. Idem voor vreemde nummerplaten. "Dat krakkemikkelige parkeerbeleid wekt mijn wrevel op", zegt Vanhoudt. "De brave duts betaalt en .... centjes kwijt. Een handvol veegt zijn voeten aan die boetenmolen en die wordt gerust gelaten. Heel die kromme situatie zou eens aan een Rechtbank moeten worden voorgelegd, maar dan zijn we gerechtskosten aan het afdokken. Dees Stad is een voorthollende geldmachine geworden. Ten andere, doe uwen toer maar eens, al is leeg en verlaten. 'Welkom in Sint-Truiden, 'dat zal wel, Welkom, hier uw duiten'..!"


Dag m'n liening...

Vanhoudt is terdege verbolgen. Desondanks is hij een humorist. "Luister, ik heb ze eens goed liggen gehad," vertelt hij. "Ik heb naar de Stad gebeld en ik heb gezegd dat ik zonnepanelen wil leggen, maar dat ik het geld niet heb. Geef mij de 'Stedelijke Dienst Leningen' eens door, ik wil bij de Stad een renteloze lening aangaan."

"Dat gaat niet", zei de man. "Wij doen hier geen leningen."

"Zever niet, man, het heeft in alle gazetten gestaan dat gij Jef een dikke lening aan de hand hebt gedaan."

"Ineens schakelen ze mij over naar een andere Dienst. Man, die Dame was 'kort van stuk'. Ze vroeg hoe oud ik was. Ik gaf mijn leeftijd op en weet ge wat ze zei? 'Dan zult ge ook niet lang nog plezier hebben van uw zonnepanelen!' Dag m'n liening..."


1.763 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page