top of page

Beste Steve, leg je ook de PV'S van de laatste 6 maanden in het stadscentrum even voor?Trudocs was aangenaam verrast om de transparantie van de Truiense politiezone Sint-Truiden-Nieuwerkerken-Gingelom te vernemen. "In de Ridderstraat werden gedurende de ganse maand januari 7 bestuurders geverbaliseerd en op het Heilig Hartplein 1 bestuurder". Wij nemen er akte van. Maar beste Steve, nu je toch bezig bent: Doe ons eens een plezier en leg dan ook de PV's in de binnenstad van de laatste 6 maanden voor.


Voor alle duidelijkheid. Elke verkeersdode is er een te veel en de regels zijn er voor iedereen. Maar de vraag is? Hoe dwing je de regels af. Met respect en gezond verstand? Of door onverbiddelijk en gründlich op te treden? Law and order, weet je wel. Ik weet het wel, u komt van 'aan het zeetje', en die Truienaars zijn 'e ras apoat'. Maar het zijn eigenlijk best warme mensen, alleen moet je hen niet blijven jennen.


U staat er ook alleen voor. We begrijpen dat de politici hier het probleem niet van in zien. 'Wat denken die verzuurde zagers wel', hoor je hen denken. Maar weet u, zij krijgen geen proces, maar leggen simpelweg hun 'Gratis Parkeer-kaart' op hun dashbord van hun SUV en rijden na hun vergadering fluitend terug naar hun randgemeenten.


Maar de verpleegsters, middenstanders en bij uitbreiding alle Truienaren die deze binnenstad doen bruisen, hebben er stilaan genoeg van. Zijn dat doorgedraaide straatracers of verstokte verkeersanarchisten? Neen, dat zijn hardwerkende mensen die de middenstand nog iets willen laten verdienen en hun boodschappen en aankopen in de stad komen doen. Maar als daar voortdurend boetes achter de autoruiten te vinden zijn, dan rijden die mensen wel naar een baanwinkel buiten de stad, of naar een Ikea, of een Mediamarkt, ... . We kunnen het hen niet kwalijk nemen.


Wanneer een stad natuurlijk in zee gaat met een private firma, in dit geval een Franse multinational zoals Indigo er eentje is, die zoveel mogelijk winst wil maken uit een parkeerbeleid, wordt het een ander verhaal. Hoe meer processen verbaal, hoe meer winst. En het stadsbestuur krijgt daar dan een bepaald percentage van. Toegegeven, daar kan u, beste Steve, als zone-chef weinig aan doen. Maar wanneer de politie dan ook nog eens zeer streng gaat optreden, wel dan heeft u wel wat boter op het hoofd.


De politieraad heeft u die opdracht gegeven, zegt u? Och Steve, u en ik weten dat alles al beslist is in het schepencollege en op het politiek overleg. De gemeenteraadsleden die er deel van uitmaken worden met een zitpenning zoet gehouden om Veerles voorgekauwde jaarverslagen goed te keuren. Maar kijk, het jonge gemeenteraadslid Laurien Bamps heeft ons hoop gegeven. Wie weet staat er wel eens een kritisch politieraadslid op. We houden het samen met u in het oog.


Beste Steve, het is zondagavond. Ik ga u niet langer ophouden. Maar doe ons eens een laatste plezier en leg ook de PV's in de binnenstad van de laatste 6 maanden voor. Wij zouden u in naam van veel Truienaren dankbaar zijn.1.199 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page