top of page

Bij de Heilige Trudo: "Schuldig verzuim!"Hooghartig en harteloos de smeekbede van talloze bezorgde burgers met de neus in de wind negeren, dat durven die van het stadhuis en dat blijven ze verder doen. Voor de arme vreedzaam wandelende Dirk De Man liep het 'stadsamateurisme' fataal af. Verbijsterd blijven zijn familie en vrienden achter. Niets ondernemen heet 'schuldig verzuim'.


De stad moet voor de Correctionele Rechtbank komen. Maar wij hebben het bewijs dat

Steede Jannerij in permanente winterslaap' met het 'drama De Man' helemaal niet geleerd is. Want al meer dan vier jaar ligt Asster, het vroegere 'Sancta Maria' langs een renbaan.

Overdag, bij veel verkeer, wordt er daar een beetje opgepast. Maar, bij weinig verkeer, komen er razenden opduiken, zo razend dat de jonge bomen langs de weg een gemiddelde levensduur hadden van een paar weken. De bomen zijn weg, het bijplanten was niet te volgen. Twee jaar achtereen dienden de mensen van daar een petitie in. Petities de bak in: "de mensen zijn nooit content!"


In de buurt van Asster

Dat is de klassieke dooddoener. Tot er een patiënt van 'Sancta' wordt aangereden. Niemand begrijpt waarom 'Diva La Dette' met 'hare kop blijft spelen.' Is het dan zo moeilijk om in de buurt van 'Asster' een plaat met 30 erop, in de grond te steken, want bij ziekenhuizen geldt de dertig per uur en om een plaat met 50 te plaatsen aan de school, aan de officiële fietsenoversteekplaats en bij de zaal voor verenigingsleven? Niemand kan hier nog aan die 'kakkerlakkenpolitiek' uit: ik heb over die 'dwarszakkerij' aan heel wat politiekers naar

de zin gevraagd. En het antwoord : "Wij weten ook niet waarom er op die plaats geen snelheidsbeperking is. Want ge hebt gelijk, ze rijden daar héél rap."


Vergunningen

Ik ben, ten einde raad, naar het ziekenhuis gestapt met de vraag of ik namens Asster' een aanmaning mocht sturen. Aangetekend. Dat zou een verwittiging zijn: komt er een aanrijding, dan is de Stad mede verantwoordelijk. 'Asster' wou zulk een brief niet ondertekenen. En ge kunt al raden waarom die weigering: "We zijn nog op een aantal vergunningen aan het wachten." En zo hebben ze U bij de Heilige Trudo in de tang. " Kop dicht, Bink, of ge krijgt miserie met ons." En half Sint-Truiden weet wat het betekent: 'miserie krijgen'..!


1.715 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Het zal ongetwijfeld helpen als er cijfers op tafel gelegd kunnen worden om zo de prioriteit vast te stellen. Aantal zware incidenten of zelfs licht en zware ongevallen.

Like
bottom of page