top of page

Carl Nijssens lanceert nieuwe rum ten voordele van ‘Brooddoosnodig’Ola Pola, een rum ngebaseerd op een oud piratenrecept heeft ook een bijzonder basisingrediënt: de bekende cola-lolly. Een deel van de opbrengst gaat naar het project ‘Brooddoosnodig’ van VZW Enchanté.


Toen in 2020 de coronapandemie zwaar inhakte op het bedrijfsleven, bracht de lockdown nieuwe ideeën. In reclamebureau ZOZ waar Edu Vangrootloon en Carl Nijssens samen collega’s zijn, gingen creatieve geesten aan de slag met andere dingen. Zo werd ZOER gin, de échte smoelentrekkergin, geboren. Voor de productie ervan werd een recept bedacht en een gin gebrouwen met als basis de echte Belgische smoelentrekkersnoepjes. De naam ZOER verwijst naar de smaak van snoepje: erg zuur in aanzet en nadien ontstaat er een zoete kersensmaak in de mond. Drie jaar en 15.000 flessen gin later is er nu een nieuw project dat opborrelt.


Rode Engel

“Ik ben opgegroeid in een lokaal bekende snoepwinkel: In De Rode Engel.” verduidelijkt Vangrootloon de keuze voor een snoepje als basis voor alcoholische dranken. “De eerste combinatie van gin en een iconisch snoepje lagen voor mij dan ook voor de hand.” Op die ingeslagen weg van combineren met bijzonder nostalgische smaken moest er verder gegaan worden vond Carl. “Ook ik ben gepassioneerd door smaakcombinaties en brouwsels. Een liefde die ik van kindsbeen meekreeg in het apothekerslabo van mijn vader waar ik vaak mocht experimenteren.” Al snel waren we het eens dat de échte ‘cola-lolly’ of ‘lekstok’ zoals we dat in Limburg zeggen de volgende nostalgische smaak was waarvan we de geest in een fles zouden krijgen. Een echte ‘candy brandy’, zeg maar.


Ola Pola Rum was geboren

Een jaar lang werd geëxperimenteerd, geproefd, getest en opnieuw begonnen. Een oud geheim piratenrecept werd bemachtigd waar zowel rum, gedroogde vruchten en gember de inspiratie gaven om die te combineren met de bekende cola-lolly. En zo deden de zoon uit de snoepwinkel en de zoon uit het apothekerslabo opnieuw waar ze als kind goed in waren, proeven en brouwen! En de reclamejongens die ze vandaag zijn voeren nu het merk met de passie die hun eigen is. Dit resulteert in een bruine spiced rum gebaseerd op het iconische colasnoepje met de naam: Ola Pola.


Gevulde brooddozen

“Het destilleren van een lekkere drank met daarin een nostalgische smaak van een snoepje uit onze kindertijd is voor ons eerder een hobby", gaat Nijssens verder. "Daarom vinden we het belangrijk dat we een deel van de opbrengst schenken aan een goed doel. Voor Zoer gin was en zijn dat de Mediclowns. Met Ola Pola hebben we gekozen om een samenwerking aan te gaan met vzw Enchanté voor het project ‘Brooddoosnodig’. Ze zorgen via een systeem van ‘hartelijke scholen’ en vertrouwenspersonen ervoor dat elke leerling een gevulde brooddoos of een voedzame maaltijd heeft. Zo hopen we dat niemand nog met honger in de klas hoeft te zitten.


Praktisch:

De eerste flessen OLA POLA spiced rum zullen te koop zijn via de online webshop www.olapolarum.be aan een verkoopprijs van 39,50 euro incl. btw.


De OLA POLA rum is te koop of te proeven in:


-Dualita Tabaresto, Grote Markt 53, 3800 Sint-Truiden


-In De Rode Engel, Ridderstraat 14, 3800 Sint-Truiden


-Juliecieux (Neuhaus), Luikerstraat 25, 3800 Sint-Truiden


-Dranken Ad Fundum, Zepperenweg 7b, 3800 Sint-Truiden


-Drankenhandel GOS, Nieuwe Steenweg 23, 3870 Heers


593 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page