top of page

Ce que femme veut, Dieu le veutVerpleger Reekmans is het moe: al twee jaar aan het bedelen om zijn rij rotte populieren langs de Halmaalweg te mogen kappen. En nog altijd geen vergunning van zijn dierbare Stad.


Een tweede scharminkel is onlangs omgewaaid. Per geluk niet op de rijbaan gevallen. "Nu is de maat wel vol" zegt hij. "Ik weet wat ik ga doen: mijn goesting, dat de Stad loopt." Hij gaat de vermolmde bomen - en dat zijn ze allemaal- inkorten tot op drie meter. En hij heeft gelijk: als hij de bomen omzaagt, dan kan de stad afkomen met een verplichting om te herplanten, om nieuwe plantsoenen aan te leggen en dan hebben ze Reekmans dubbel en dik in de tang. Dan dicteert "Welkomhasp' wat, waar en hoeveel hij moet planten, kosten niet te overzien. De dienst vergunningen en groen zijn de verpleger al twee jaar 'aan het pitsen'. Het aantal mails, telefoons, rapporten, foto's, plannen bezoeken, verplaatsingen die die zieke stokken de man al gekost hebben, valt niet te overzien. "Gedaan met geld weggooien, ik trek mijn plan wel."


Google Street View

Ocharme de burger die tegen dat kil stadhuis moet vechten, voor de gewone man is dat een bunker. Maar als schepenbank iets moet bereiken, dan lukt alles. In 2018 stond er een rij bladgroene en gezonde populieren langs het oud zwemdok, in augustus 2019 waren ze allemaal weg. Geen probleem, de stad geeft vergunning aan haarzelf on bomen plat te leggen. Het is ongelooflijk, het is ongehoord, maar dat trekken ze zich hier niet aan. Wie Olympialaan intikt op Google Street View ziet meteen wat een mooie, groene bomenrij

is verdwenen. Waarom mag Reekmans zijn zieltogende, houten stokken niet omzagen?


Donders Goed

Waarom mag de stad kerngezonde bomen zonder commentaar tegen de grond leggen? En nu een ander schandaal. Het is zover, met vergunning van St-Truiden heeft het Trudoziekenhuis de bulldozerschop in de prachtvilla van wijlen, Dokter Nolens, gezet.

Geld genoeg bij 'Trudon' daar niet van, kaakslag in het gezicht van de Familie Nolens, moet kunnen. Onze beroepsfotograaf, Michel Donders, bezit tweehonderd foto's van de villa in gave toestand, ging zijn morgendbroodje uithalen in de buurt met zijn kodak onder de arm. Hij schoot de eerste foto's. Ik denk dat hij met zijn kodak gaat slapen, een rasechte gepensionneerde- gepassionneerde. Die verwoesting van de villa is een slecht voorteken voor het lot van het park: als het kliniekbestuur geen greintje respect heeft voor een uniek erfgoed, dan zal het waarschijnlijk ook op die bomen spuwen.


Alhoewel. De landbouwingenieur wordt ontvangen door de nieuwe Directrice om over het park te spreken. "Ce que Femme veut, Dieu le veut!"...1.485 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 comentário


Jan Goffa
Jan Goffa
12 de fev. de 2023

Hoge Bomen


te hoog, te droog en bijna dood :

hier dreigt gevaar voor het publiek

er is aan kapwerk dringend nood

na ’t fiat van de politiek


de ambtenaar heeft uw verhaal

vlijtig in schoonschrift genoteerd :

het wordt zonder talmend gedraal

straks voor de Raad geagendeerd


zodra ’t voltallig kabinet

uit het reces is weergekeerd

wordt de discussie aangezet

en een expert gemandateerd


gewaarschuwd door een zware tak

die bij novemberwind afbrak

trekt de deskundige met spoed

de plaats des onheils tegemoet


zijn voorfactuur wordt reeds gestort

straks volgt, na Pasen, zijn rapport


JG

Curtir
bottom of page