top of page

Bernard ‘Bernie’ Derwa heeft er genoeg van!

Bijgewerkt op: 1 nov. 2020

“Stadsbestuur, stop nu toch eens met boven uw stand te leven”

Sint-Truiden heeft zijn eigen Bernie Sanders. U weet wel, die tegendraadse politicus uit de VS.  De kans dat u de 72-jarige Bernard Derwa in de stad al eens tegen het lijf bent gelopen is zeker niet uitgesloten. Hij heeft de uitstraling van een Engelse lord, met dat tikje slordigheid dat hem alleen siert. Mochten u en ik er zo bijlopen, kunnen we meteen onder een brug in Parijs gaan liggen. Alleen..., Bernard is bezorgd.

“In Sint-Truiden is de kansarmoede van maar liefst 10, 9 procent in 2010 naar 17,6 procent in 2018 gestegen en dat terwijl de wachtlijst van de Sociale Bouwmaatschappij CV Nieuw Sint-Truiden wel 1500 wachtenden telt, en je als kandidaat-huurder mag rekenen op een wachttijd van 4 jaar en langer”

“In Sint-Truiden is de kansarmoede van maar liefst 10, 9 procent in 2010 naar 17,6 procent in 2018 gestegen” steekt Derwa van wal. “Terwijl de wachtlijst van de Sociale Bouwmaatschappij CV Nieuw Sint-Truiden wel 1500 wachtenden telt, en je als kandidaat-huurder mag rekenen op een wachttijd van 4 jaar en langer. Maar het stadsbestuur vindt het blijkbaar belangrijker welke lichtjes de fonteinen van de Groenmarkt hebben. Dat wringt. Ik word daar opstandig van. Ik krijg dagelijks gezinnen over de vloer die de financiële touwtjes niet meer aan elkaar kunnen knopen. Neen, van een christendemocraat had ik meer naastenliefde verwacht. Dus ja, ik zeg het nogmaals. Burgemeester, stop nu toch eens met boven uw stand te leven en pak de armoede in deze stad aan.”

“Nu, ik ga er alleszins niet over zwijgen. Vandaar wat ik deze nieuwssite Truddocs boven het doopvont hou. Naast warme en positieve verhalen uit onze stad zal je er ook wat kritische analyses aantreffen. De Trudodocs. Links en rechts komen aan het woord. Arm en rijk. Mooi en lelijk. Vrank en vrij. Want een Truienaar heeft nu eenmaal een kritische geest. Laat mij een beetje helpen die geesten scherp te houden. Veel leesplezier!”

1.013 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page