top of page

Culinaire tip: Het HooghuysEigenlijk niets speciaal te vieren, toch goesting om iets lekkers te eten. Moeilijk om de juiste keuze te maken. Mijn fietskameraad suggereerde me Het Hooghuys in Wilderen, lang geleden dat hij er geweest was, wij ook reeds enkele jaren geleden.


Na een telefoontje toch binnengeraakt op een vrijdagavond. Parking, veilig naast de deur, al een geruststelling om je wagen niet zomaar ergens langs de weg achter te laten. Het is inderdaad een ‘hoog huis’, maar met een modern interieur, bevolkt door een supervriendelijke jonge dame die ons welkom heette en ons een tafeltje voorstelde.

Het blijkt de dochter van Anne te zijn, zoals de moeder vriendelijkheid in de genen meegekregen!


Frivole ontdekking

Frank is de chef die zijn klanten persoonlijk aan tafel komt adviseren. Als wijnliefhebber en sommelier was ik wel gecharmeerd door zijn wijnkaart. De chef kent de kruiding van zijn gerechten, wat toch wel essentieel is om de juiste wijn te kiezen. Hij suggereerde een ontdekking uit Spanje, een wijn gemaakt met Verdejo druiven, wat we dan ook gekozen hebben. Een frivole ontdekking, een mooie combinatie van fijne exotische zuren, veel diepgang, zonder houtstructuur, echt lekker. De wijn was niet echt goedkoop maar wel elke euro waard om van te genieten.


Smaaksensatie

Een vis- en vleesaanbod, waarbij de vis toch wel een mooie rol toebedeeld krijgt. Mijn vrouwtje en ik kozen, niet omdat het vrijdagavond was, voor de visschotel voor 2 personen. Na een amuse en wat antipasti kwam die grote schotel ons verwelkomen. Het leek veel maar het bleek een echte smaaksensatie met de juiste haken op de juiste plaats, een combinatie van vaste vis, schaaldieren, alles mooi en gepast gekruid. Misschien wat veel maar opgegeten tot bijna het laatste stukje! Tiba was mee en heeft aardig genoten van die laatste stukjes vis.


Een vernieuwde ontdekking in ons aller Sint-Truiden, een zaak waar we fier op mogen zijn, een restaurant waar mensen mee naar toe nemen, geen blaam zal opleveren. Binnenkort opnieuw zien binnen te geraken, heerlijk gegeten!


Praktisch: Het Hooghuys, Wilderenlaan 82 te Sint-Truiden

722 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page