top of page

De Brooddozen van 't StadOnlangs moest de 'liefdadigheidsindustrie' een ongezien: zware klap incasseren: het 'Poverellobastion' werd door twee journalisten blootgelegd. De ganse 'liefdadigheidsbazaar' lag aan diggelen: hopen valse facturen, een even valse boekhouding, verzonnen posten en wat vooral walgelijk is, alle schenkingen, jarenlang, oppotten en kruimels doorschuiven aan de noodlijdenden, die de straat als woning hebben.

De vrijwilligers, die hun 'kas' voor Poverello afdraaiden, mochten niets weten. Ze werden zelfs afgedreigd. De Bijbel van die megaorganisatie kent drie goden: Sacoche, Vestzak en Broekzak. De Heilige Geest heet 'Penszak'. De vergelijking met de 'Trudo poverello' van hier, klopt als een bus. Hier wordt al jaren in het donker gekonkelfoest'. Zelden krijgen we een antwoord op onze vragen, als ge een reactie kunt vastkrijgen van 'Openbaarheid van Bestuur', dan moet ge het chinees machtig zijn, een zelden keer geraken we aan een fameuze doorlichting, maar die gelijkt dan weer als twee druppels water op een spreekbeurt in het Vlaams Parlement.

Vinciman

Per geluk hebben we een rijke schare 'klepperaars', die doorheen de muren van het spreekverbod heenrammen. Hier stopt de vergelijking. Want, waar Poverello alle giften, gestolen van de ellende van de armsten, oppot, daar pot 'Poverello Sint-Truiden' enkel schulden op. Povo rello is schatrijk, de 'Hoofdstad' straatarm. Een gedeelte is zelfs voor de meestbiedende. Helaas onverkoopbaar. Het stadhuis minacht de armen, nu weer met vier procent in aantal gestegen. Minacht Commerce én burger, zopas nog een zwarte "Vinciman' een bon op een autoruit zien pappen. Plus fotoke...

Beels

Met ongeloof en danig 'verbabeliseerd' heb ik dan van een vriendelijke bron vernomen dat er toch één Stad is, voor één keer, en terecht die veertig miljoen euro heeft uitgetrokken om de kindjes een normaal gevulde brooddoos te bezorgen. Wat een edelmoedigheid van de schepen aldaar, een zekere Beels! Hier, bij Trudo, zijn het de al fel beproefde mensen die uit eigen zak een kerstbol mogen kopen, opdat de kindjes ook iets méér zouden hebben, maar daar, 'aan 't Scheld is het de Stad zelf, die het geld uitbesteedt, en nog wel een meer dan 'ronde som'. En de maaglijder die durft te zeggen dat het niet de taak is van een stad haar armsten wat bij te steken, die krijgt van Trudocs gratis een brooddoos met een paar honderd parkeerboetes erin. Wie had dat verwacht van die van de Lange Wapper' daarginds? Gemeend, Mevrouw Beels, hoed af vanwege Trudocs!


737 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page