top of page

De dienstenbelasting onder de loep genomen

In zijn rubriek De Stoute Schoen houdt Bernard Derwa Sint-Truiden tegen het licht


Ineens werden er drie heel dure belastingen in het leven geroepen. De taks op leegstand, die op verwaarlozing en die op bouwpercelen. Gewoon onbetaalbaar. Maar er is er nog één die echt 'met de haren getrokken' is: ze heet 'dienstenbelasting'. Ze kost aan ieder gezin per jaar 40 euro, maar let op, niet 40 euro voor heel het gezin, neen 40 euro per persoon van ieder gezin.

Wie een kroostrijk gezin heeft, zit op slag zonder eten. Wat 'Welkomstad' ons met deze taks in de nek schuift, is gewoon onwettig. 'Stede Plezier' doet aan uitbesteding. Onderhoudswerken die tot haar kerntaken behoren, besteedt ze uit aan de burgers. Houdt u goed vast, wij moeten betalen voor het onderhoud van gebouwen, van fiets- en voetpaden en ook voor groenvoorzieningen. We zetten de prietpraat op een rijtje:


Onderhoud van gebouwen. Welke gebouwen moet wij onderhouden met onze centjes? Geen uitleg. Toch niet die vier krotten in de Tiensestraat, want daar is geen onderhoud meer aan?

De fietspaden Ongelooflijk. Nu schuiven ze zelfs wat behoort tot het openbaar domein in de burgers hun schoenen.

De voetpaden. Ik denk en vermoed dat hiermee de stoepen worden bedoeld. Ge moet nu taksen betalen voor het onderhoud van de stoep die ge zelf verplicht zijt te onderhouden. Dus gij betaalt voor het werk dat ge zelf uitvoert. Doet ge dat niet, gasboete erbovenop.

De groenvoorzieningen. Tja, hoe gaan we dat chinees interpreteren? Bedoelen ze aanplanten, snoeien? Of kappen? Zoals die zes oude bomen op Guvelingen? We gaan de bedragen van de drie laatst bijgekomen heffingen niet samen tellen want dan verliest de lezer zijn eetlust en het heeft ook geen zin. Hoe meer we klagen en grommen, hoe groter de kan dat er binnenkort een nieuwe, fonkelende boete in onze brievenbus ligt.


Opsmodderen en oplichten, dat zijn pas 'Edele Fruiteniersstreken'!


Bezoek onze webshop op trudocs.be/shop

731 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page