top of page

De doortrapte doordenker trapt door: Drie politiemannen moeten Nijssens buitenhouden!

In zijn rubriek De Stoute Schoen houdt Bernard Derwa op eigenzinnige wijze vinger aan de pols in de Trudostad


In gans het land vindt ge geen enkele voorzitter die een bestuurslid uit de vergadering stoot. Maar hier vindt ge wel zo ene 'kwiet', de vicaris generaal- kersenslijter, op straat nageroepen met Bert Stippelmans.


En wie heeft 'Stippel' buitengesjot? Carl Nijssens in persoon, zowat de minzaamste man van heel de stadhuiskliek. De brave man heeft covid opgelopen maar wil toch geen gemeenteraadszitting brossen. Hij vraagt dus aan de godvrezende Stippel om via videoconferentie te mogen deelnemen."Niks van", snauwt Bertje hem toe. "Ik kan u niet uitstaan en Bert clerus trekt voor de tweede keer de 'prise' uit.


Farizeeërs

Ten bewijs dat Stippelmans evenveel van de wet als van de bijbel kent: zuiver niks want niemand mag een verkozen lid verbieden deel te nemen aan een vergadering van de gemeenteraad. Maar Stippel is nog niet uitgeraasd. Fijntjes repliceert Carl dan: "Wel, als het niet met video mag, dan kom ik in persoon, covid of geen covid." En Stippel ziet de humor niet in. Hij neemt de woorden van Carl ernstig en roept warempel drie politiemannen op om buiten aan de deur te blijven staan voor het geval Nijssens zou willen binnenrukken!

In navolging van Christus: die dreef indertijd toch ook de kooplieden uit de tempel. Carl mag dan wel geen koopman zijn, in de ogen van 'Nippelmans' is hij een tollenaar. Het zijn

Farizeeërsmanieren...Bert staat voor de klas de parabel van de barmhartige Samaritaan af te ratelen, terwijl hijzelf zijn eigen partijcollega videodeelname ontzegt. Kan het nog 'kadodderachtiger'?


Meester Bert

De doortrapte doordenker trapt door. Stekkers uittrekken, buitengooien, gal spuiten, verborgen onder het kazuifel van de doordenker, ge vindt het allemaal in de Bijbel of bij de Kerkvaders. Of de kinderen, die Meester Bert de evangeliën inpompt, nog in de goeie zullen draaien, kan zelfs de Heilige Geest niet voorspellen.


Slottelefoontje van Carl: "Schrijf maar heel uitdrukkelijk dat het nooit ofte nimmer mijn intentie is geweest om mij in persoon op de zitting te vertonen. Collega's besmetten dat zal

ik nooit doen." Fijne gast, die Nijssens, niemand twijfelt daaraan. Met uitzondering van Eerwaarde Président...


1.753 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page