top of page

De juridische salto's van een misnoegde Turnmeester

In zijn rubriek de Stoute Schoen laat Bernard Derwa zijn licht over Sint-Truiden schijnen


Er is toch geen hoek aan: schepenbank blijft de burgers onophoudelijk een rad voor de ogen draaien. Onovertroffen kampioen, recordhouder in het debiteren van onwaarheden, is de alom gekende 'Stippel'! Het beruchte Auditrapport over de 'Divafratsen' is over gans Vlaanderen uitgelekt. 35 raadsleden hebben het op hun bureau liggen en de gazet 'de Morgen' heeft het kunnen inzien. En nog durft Stippelmans in alle hoogdravendheid de zwijgplicht decreteren.


Erger nog, wie ook maar één woord durft te reppen over de alom verspreide en alom gekende inhoud van dat rapport, riskeert strafrechtelijke vervolging. En dan switcht onze boeteprediker moeiteloos van turnmeester naar jurist. 'Artikel 458 van het Strafwetboek', orakelt de turnmeester vanop zijn gemeenteraadskansel. Wat een zever, wat een drukdoenerij: het wetsartikel dat hij inroept heeft het over bekendmaking van geheimen, niet van een 'Diva-puntenkaart' die in alle kranten staat uitgesmeerd.

Adem van de Recherche

Het is de beproefde tactiek van het stadhuis. Dirk kan ervan meespreken. Drie klachten, drie verhoren, één huiszoeking en één inbeslagname. Bange menskes zijn tamme menskes, zo redeneert onze wetshouder. Maar de afspraak met de advocaat is al gemaakt. De Audit levert het bewijs dat niet Dirk Selis, maar wel de Diva het geheim heeft geschonden. Aan haar de beurt om de adem van de 'Recherche' zowel in uw gezicht als in uw rug, in een betonnen kot zonder ramen, te voelen.

Schuldenberg

De Bink begint er 'stillekesaan' meer dan genoeg van te krijgen: die zwijgplicht, dat ondergronds 'gekonkelfoezel, die zes heffingen en boetesoorten, dat 'geen-commentaar' voor Brustem, die taksentsunami op de Chaussee-kleinsten, die gebouwen verkoop zonder affiches, en tenslotte ons logo, de nieuwe toren op de abdij: de schuldenberg.

Prise uitgetrokken

Oei, er is een hangbuikvarken op 't Speelhof uitgebroken en de drie voltijdse werkmannen die ze moeten voederen, kunnen ze niet 'krijgen', ge hebt daar 'gene pak aan'! Zwijgen allemaal. Zitting geschorst. Prise uitgetrokken! .

2.299 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2 תגובות


Hoe slaagt BS er toch in van zich steeds zo belachelijk te maken ? Is er nu niemand in zijn partij die hem kan beschermen tegen zijn eigen stommiteiten !

לייק

Hugo Hechtermans
Hugo Hechtermans
17 באוג׳ 2021

Geen paniek. Het is gewoon de duivel in het (CD&V) wijwatervat.

En het vat is bijna af...


לייק
bottom of page