top of page

De Metsterenweg 'leeft': van breed naar smal en terug

Bijgewerkt op: 5 dec. 2020

In zijn rubriek 'De Stoute Schoen' laat Bernard Derwa zijn licht over Sint-Truiden schijnen.


Moet u nu horen! Zoals u weet heeft de stad de verharde berm langs de Metsterenweg voor een stuk laten opbreken, zo’n 40cm diep. Ge hebt dus langs de weg een gracht of greppel waardoor het kruisen van 2 voertuigen onmogelijk wordt. De weg is te smal en de greppel te diep om op ‘af te zetten’.

"Niet te geloven maar de reactie van stadswege is ogenblikkelijk : camions met zand komen aangereden. De greppel wordt gevuld met zand. Ja, u leest het goed: met zand!

Trudocs wijst de stad erop dat ze het verkeer op die plaats aan het lamleggen is. Niet te geloven maar de reactie van stadswege is ogenblikkelijk : camions met zand komen aangereden. De greppel wordt gevuld met zand. Ja, u leest het goed: met zand!

Voortaan mag het verkeer uitwijken op een bodem van mul zand, waarop nu al grote plassen staan en duidelijke bandensporen.


Wat is die stad van 'Asp' toch zinnens, daar in Metsteren? Wat kan de bedoeling zijn, een harde ‘rotsbodem’ vervangen door een gat dat dan ’s anderendaags met zand wordt gevuld …! Ik zie maar één oplossing aan dat probleem : het zand er weer uit, de vroegere kiezel er terug in en dan voortaan uw handen ervanaf houden.


En wie betaalt de prijs voor dat tweemaal uitgraven en tweemaal vullen, wij natuurlijk of onze nakomelingen want die zullen de Himalaya schuldenberg van 107 miljoen euro moeten slopen. Ocharme!


Wordt in ’t oog gehouden

233 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page