top of page

De Perfecte Storm"Ingrid Kempeneers zal Veerle Heeren zes maanden vervangen. Heeren zelf komt terug op 1 augustus 2022 en daarmee kunnen we deze donkere bladzijde omdraaien en verder gaan met de stad te besturen." Ongeveer met die woorden probeerde Jelle Engelbosch (N-VA) vrijdagavond in de Hasseltse TVL-studios alweer een Truiense crisis te bezweren. Maar de eerste tekenen van een Perfecte Storm dagen op aan de horizon.


Een ʻperfecte stormʼ doet zich voor als een zeldzame combinatie van uiteenlopende omstandigheden tot een extreem gewelddadige gebeurtenis leidt. In zoʼn geval ontketent een synergie van krachten een energie die veel groter is dan de som van de individuele componenten. De term werd gepopulariseerd door de non fictie-bestseller van Sebastian Junger uit 1997 over een combinatie van meteorologische verschijnselen die eens in de honderd jaar voorkomt en in 1991 de Noord-Atlantische oostkust van de VS trof.


Anders uitgedraaid

Zo'n storm tekent zich langzaam maar zeker in Sint-Truiden af. Het gaat immers al lang niet meer over de vaccinatiefraude van Veerle Heeren. Trudocs kwam erachter en legde de feiten bloot. Wat mij verontrustte, was dat die waarheid er pas kwam na zeer lang aandringen. Enkel toen de nationale media zich ermee ging moeien, brak Heeren onder druk van haar voorzitter Joachim Coens. Ondertussen werden wij afgedreigd, belachelijk gemaakt en schakelde de Limburgse CD&V zelfs hun vrienden van Parket Limburg in. Maar het is dus anders uitgedraaid.


Krankzinnige Feiten

Zo zal het ook 'anders' uitdraaien voor Jelle Engelbosch (N-VA). Hij kocht in 2019 een perceel van de kerkfabriek in Velm met voorkennis. Toen niet alleen Trudocs maar ook HBVL de feiten uitbracht, schreeuwde hij moord en brand. Leugens! Audit Vlaanderen (voor)onderzoekt de zaak, maar de kans dat het tot een effectief forensisch onderzoek zal komen, wordt met de dag groter. In januari weten we meer. Trudocs houdt uiteraard vinger aan de pols. Maar er is meer: na onze publicatie zijn er nog een aantal mensen naar voor getreden. Truienaren die zich bedrogen voelen door de schepen. Wij zijn al een tijdje met het onderzoek bezig. Opnieuw zullen we komen met artikels, opnieuw zal de schepen zijn onschuld uitschreeuwen. Maar ook hier zal er een breekpunt zijn. Net zoals met Heeren. Zoeken wij naar spijkers op laag water? Criminaliseren wij schepen Engelbosch? Neen, wij houden ons aan de feiten, want die zijn al krankzinnig genoeg.


Goedmenende meerderheidspolitici

Politiek is niet bedoeld voor mensen die zichzelf willen verheerlijken of verrijken. Politiek en in dit geval gemeentepolitiek is er om de burgers te dienen. Hoogmoed en hebzucht komen voor de val. We hebben dat ook medegedeeld aan enkele goedmenende meerderheidspolitici. Want die zijn er zeker ook. De vraag is of ze eerder willen ingrijpen of de perfecte storm willen afwachten.


Alleen, dan kan het ook wel eens voor hen te laat zijn.
2.410 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page