top of page

De 'scherpschutterstunnel' van de Sint-Jorisstraat

In zijn rubriek 'De Stoute Schoen' laat Bernard Derwa zijn licht over Sint-Truiden schijnen


Vooruit, alweer een resem klachten over een stadsstommiteit waar iedereen zich zot aan ergert. Veronderstel dat ge naar het containerpark zijt geweest en dat ge richting Hasseltsesteenweg wilt rijden, dan moet ge door de Sint-Jorisstraat. Een ramp!

Ineens staan er vóór u twee dikke cementen blokken op de weg. Het is letterlijk van te ‘mikken' zo dicht staan die mastodonten van mekaar af, ge hebt maar een goede 'span' links en rechts over. Dagelijks gebeurt het dat bestuurders paníkeren — ik heb zelfs een bestuurder vóór mij weten stilstaan van de schrik tussen die "pesterijblokken' — en dagelijks gebeurt het dat mensen met schrammen en 'kretsen' op hun carrosserie ertussendoor wurgen. Weeral uw geld kwijt, deze keer niet aan parkeerboetes maar aan de 'carrossier'. Versnipperaar

Wat moeten wij nog doen om van die verwenste vernauwing af te geraken? Wij kunnen niets doen: schepenbank van 'Welkomstad' zegt: “Dat blijft daar staan. Basta, burger, zever niet..." Hier telt de burger voor geen fluit. Een petitie? Vergeet het, alle mensen van Melveren Centrum hebben er twee ingediend, alle twee hebben ze de versnipperaar doen draaien. Ikzelf zit bangelijk te luisteren of ik geen schurend geluid ontwaar als ik door die 'scherpschutterstunnel’ kruip. Ik speculeer mij suf over de vraag : waarom mogen in de Sint-Jorisstraat de auto's wel rijden en de camions niet? We zitten toch in volle industriezone en daar komen toch overwegend zware camions.

Oplaadpunt

Er loopt wel een gerucht maar dat mist zekerheid en op het Stadhuis ga ik het niet vragen want daar wordt in alle talen gezwegen. Toch voor dat soort verklaringen. En voor wat nu volgt, ook geen verklaring. Achter de uitleendienst is er een enorm grote koer, verharde grond, vrij. Er werd besloten een oplaadpunt voor elektrische auto's daar te plaatsen. Het kleinste kind zou toch kiezen het oplaadpunt op de betonnen vloer te plaatsen waar de auto's goed kunnen rijden, maar nee, het staat in het gazon op ongeveer vier en een halve meter van de straat, Dommer kan niet, Maar ja, het ligt in de lijn van het besturen, ga NU maar eens naar de 'Metsterenpoel' kijken, al 'kommer, modder en kwel!"

Zoals voor onze uitgebluste commerçanten, weggejaagde kopers, onverhuurbare winkels en zwijgplichthoudende administratie

857 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page