top of page

De Stoute Schoen en de arglistigheden der scherpschutters ten stadhuizeArme Dames en Heren Ambtenaren van de financiële dienst van 'Steede Gouden Strik', daar bovenaan in het Administratief Centrum, wat moeten jullie wel denken van het beleidsgekakel vanuit de schepenbank.


Die moeten toch zot worden, Ludwig Vandenhove maakt mij hier een lijst over van de kuiperijen en van de arglistigheden van de politieke scherpschutters ten Stadhuize: lamentabel wat in de rekeningen weggemoffeld zit. Alle uitleg, die ge van de Stad krijgt, is chinees, geen barst verstaat ge ervan, maar ik heb geluk: het 'Ludwig-evangelie' blaakt van duidelijkheid. Twee volle bladzijden, maar, wees gerust, neem geen lexotanneke, ik zal duidelijkheid betrachten. Verleden jaar was er zes miljoen euro tekort om de boel te doen draaien in Sint-Truiden. Nu, bij toverstok, is er 7.218 euro in plus. Dat kan natuurlijk niet. Jawel, zeggen de politieke cijfergenies: we blazen de ontvangsten kunstmatig de lucht in en we smijten hopen uitgaven in de vuilbak. Wat dacht ge, simpel toch.


Koning Voetbal

Het zwembad is een ware ramp. Om die mastodont 'recht te stoten! heeft 'Steede Prestige' met LAGO gewerkt. LAGO is van de privé. Dus, winst beven alles. En wie is gefopt? De stad natuurlijk. Vandenhove, de man heeft ervaring:"Het is een illusie om te geloven dat een private firma iets doet voor de schone ogen van een lokale overheid." Dan de Voetbal. Nog Ludwig VDH: "Het is niet te verantwoorden dat een stad met zulke slechte financiën een dergelijke uitgave doet voor één vereniging."


Pretpark van Stippelmans

Derde kemel: Agost is failliet. Stad is weeral 'bijgesprongen' met een lening van 2 miljoen euro. En dan komt Trupark, het pretpark van 'Stippel': de parking, te smal, te eng, te duur, het behoort niet dat een stad parkings uitbaat, dat is een privé bevoegdheid. Stippel blijft er zitten met veiligheidsgordel aan! En dan, het verlappen van eigendommen. Veel te hoog geschat. Geraken niet verkocht. Zelfs de Gouverneur mocht van niets weten. Lantmeeters vraagt schattingen. "Dat zal wel, zegt de pretentieuze schepen bank, de pot op." Gaat Heer Lantmeeters nu zijn tanden laten zien, ik hoop het stellig, als nu de maat nog niet vol is!


Geen soezen

Een hoop projecten gaat niet door. Nochtans waren die met veel jannerij en gestoef in de pers afgekondigd. Ineens begraven. Geen soezen. Dat geloof ik best, geen soezen: 131 miljoen euro schuld, Sint Paulus is voor minder van zijn paard gedonderd! Ze bestelen en ze beliegen ons waar we bijstaan. Dat zegt Vandenhove niet, dat zegt Trudocs....

1.277 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Erwin Goessens
Erwin Goessens
Jan 03, 2023

Voor de iets ouderen onder ons

131.000.000 miljoen € x 40,3399 BEF =, even snel uit het hoofd uitgerekend,

5.284.526.900 Oude Belgische frankskes.

Miljaar, miljaar, miljaar, miljaar, miljaar.

5 Miljaar en een beetje drinkgeld.

Dit cijfer spreekt toch nog iets meer tot de verbeelding niet?

Oei, Ik ben wel die 100.000€ of iets meer dan 4 miljoen BEF aan nog te innen gasboetes vergeten af te trekken. Maar das natuurlijk peanuts. Das maw. dus een heel pak schuld en dat voor een kleine stadje als Sint - Truiden.

Diegene die in 2024 voor de burgemeestersjerp gaat, denkt bij deze toch best 2 x na.

Het zal met een lexotanneke niet opgelost geraken.

Like
bottom of page