top of page

De Stoute Schoen hoopt op Groen!U zou kunnen denken dat de stoute schoen een oude, verzuurde en misnoegde mislukkeling is, die alles in het zwart ziet, maar neen, we laten hoopvolle, enthousiaste jongeren eens aan het woord. Die leeftijdsgroep, gaande van zestien tot 25 jaar - zeer jong dus - zou mij gerust kunnen vervangen in mijn pessimistischere kijk op politici en op het klimaat.


Iedereen kent 'The Lancet"' als een ernstig blad. The Lancet heeft tienduizend jongeren (16-25 j.) in tien verschillende landen ondervraagd. Moet U horen wat leeft onder onze jeugd, wereldwijd: 60 procent van hen is extreem bekommerd om de klimaatontregeling. 75 procent ziet hun toekomst als 'schrikbarend'. En veel méér dan de helft zegt effenaf: "Onze politieke verantwoordelijken zijn leugenaars en ze zijn totaal onbekwaam om daar ook maar het minste tegen te ondernemen." En dan sluit de redacteur van de Lancet het artikel met de woorden: "En ze hebben vanzelfsprekend groot gelijk!"

Stadsmagazine Hopelijk komt The Lancet de Truiense jeugd niet ondervragen want, zeker weten, de procenten zouden tegen de 100 aanleunen en de woorden zouden minstens zo hard zijn voor de politieke kaste. Want wat komt er van het voorbeeld-voorstel om eindelijk dat klimaatopvretend, wekelijks magazine een stille en welverdiende dood te laten sterven? De Stoute Schoen port 'Groen Van Dam' met de regelmaat van een klok aan om 'uit de voeten te gaan'. En dat doet onze gezant. Er is hoop, niet niveau stadhuis, wat dacht U? Maar wel aan de 'Groene Top'. Daar schoot ons besparingsvoorstel wel degelijk wortel. Ik ben het allang beu te bonken op de stadhuisdeur, die toch nooit opengaat.


Cijfer Jo

De 'groene deur, die gaat open met een detector. Dus, lichten op groen, alle hoop op Groen! Want verder dan bouwen en afbreken en dan weer bouwen, reikt het politieke gezichtsveld in dees Stede niet. Zelfs in het veld moet er beton komen, veel beton. Die zure pil van Cijferjo, zit nog heel veel mensen in het verkeerde keelgat. Zijn activeringsheffing noemde hij beter 'opwarmingsheffing'. En nu rap even gaan kijken of het stadspersoneel al aan de zes voertuigen in de malse grond aan het sleuren is. Alleszins weet Milieu-inspectie Hasselt al van het schandaal.

527 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

תגובות


bottom of page