top of page

De vermeende inspanning van Cijferjoke


in picture: Cijferjoke aan zijn mini-stadhuisje


Een schot in de roos, die afschaffing van de betontaks! Die massa eigenaars zijn door het dolle heen van vreugde. De bange dagen zijn voorbij. "Een inspanning", zo meent CijferJoke.


Ge moet het maar meemaken, uw leven lang hard gewerkt, minstens elk jaar de helft van uw zweet afdragen aan Stad en Staat, het moeizaam bijeengespaarde geld investeren in een reep bouwgrond, en dan, zo ineens, niemand weet waarom, een taks in uw brievenbus : dat is een eetlustremmer, slaapverstoorder en een gezondheidsondermijner.

Opsmodderen

Cijferjoke 'heeft zijn vermaledijde taks op bouwgronden terecht ingeslikt. Met die heffing heeft hij zich danig verslikt. Die taks zou volgens hen weinig draagvlak hebben en veel eigenaars reageerden boos. 'Cois' noemt die taks een inspanning die de stad gedaan heeft om de gevolgen van de pandemie zo goed mogelijk op te vangen. Heere Francois, durft gij nu beweren dat mij taxeren op mijn grond een inspanning is die de stad doet? Da's nog schooner: de stad troggelt mij een hoop geld af en zegt dan dat zij, de stad dus, een inspanning levert. Net andere woorden: geld optrekken en opsmodderen is een inspanning, niet van de grondeigenaars maar wel van "Stede Welkom."

Kromme redenering

Verder loopt de kromme redenering alzo: moeilijk om te bouwen en de economie heeft in belangrijke mate stilgelegen. Geloof ik niks van. Jo François heeft zijn klungeltaks maar om één enkele reden ingetrokken en die is: het overdonderend protest van Trudocs en van de grote schare woedende grondeigenaars. Het weze u gezegd, schepenbank, ge kunt dan wel hoog in de lucht boven het plebs gaan bollevieren, maar dineren en opsouperen op onze kop, dat wordt in deze tijd niet meer geduld.

Nieuw logo

Het dossier wordt "aangehouden". Dat wil zeggen, we blijven met argusogen in de loopgraven schietensklaar de maneuvers van 2022 opvolgen. De geldverspillingsdans heeft te lang gepakt, het is niet aan ons, werkende burgers, om door taksen en verarming de 'schuldenhymalia', die gij gezwind hebt opgebouwd, te ontmantelen. Dirk, laat eens een nieuw logo maken voor de 'Hoofdstad van Trudo: een restaurant van boven heel hoog, op het tipje van de schuldenberg van 140 miljoen euro. St-Truiden, opnieuw de drietorenstad...848 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page