top of page

Desondanks de 'Freubel van de Hangbuikvarkens' zet de oppositie zich in achteruit

In zijn rubriek de Stoute Schoen laat Bernard Derwa zijn licht over Sint-Truiden schijnen

Dat was zowaar een 'Blijde In trede' van Dame Diva II in de Gazometer-lokalen. Ze hadden het weergevonden schaap beter, in een draagstoel gezeten, terug naar haar kudde gebracht.


Voorop als page, Groenvandam, dragende een stok uit cederhout waar bovenop de laurierkrans prijkt. Volgen dan de twee lakeien, vooraan Stas, achteraan Vandenhove. Ze waren vooraf goed 'overlezen': als ge ze laat vallen, dan valt ook uwen kop. De draagstoel staat nog maar net op de grond of gladiator Stippel begint de rollen te verdelen. Maar wat zat die daar te zitten in de voorzitterszetel? Die is toch zijdelings betrokken in de 'pikurensaga'!


Slappe koffie

Dochterlief gaf zich uit voor 'freubel' en eiste een voorkeurs-voorkruipspuitje. Maar ze was in werkelijkheid freubel van de hangbuikvarkens, niet van kleine kindjes -pagadders. En zoiets maakt een groot verschil uit. Ludwig had daar moeten zitten, Stippel had de stoel moeten dragen, niemand rakelde die kwestie op. Voor de rest werd slappe koffie geschonken. Ge had u voorwaar in het Vlaams Parlement gewaand. Wat een schuifelend gesloef.

Kronkel

Dan wordt Stippel driest en voortvarend: zittend op de verkeerde stoel, durft hij het aan Veerle Heeren het woord te weigeren. Verbiedt hij aan heel de assemblée een democratisch debat. Ze zijn allemaal stijf van schrik voor Stippel. Ongelooflijk. Ook toen hij de ganse 'waslijst-Heeren' in het geniep wou 'erdoorduwen', durfde men amper te reageren. Dat toen gans de partij 'Achteruit' het afbolde, is mij een raadsel. En eveneens is ons allen een raadsel waarom Heere Lantmeeters het Auditdossier van de Diva mag houden op het Gouvernement zolang als hij daar zin in heeft. Wat is dat nu weer voor een kronkel in deze disciplinaire procedure!827 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page