top of page

Een Russische lenteDeze morgen met ons Tiba naar de markt, het was redelijk fris en was blij met de handschoenen van weleer, maar de zon scheen volop. We waren met zijn allen op zoek naar onze geliefde marktkramer


Onze ‘preferee’ slagers Yannick en Kaatje, ijverige rondvliegende en kwetterende bedieners van hun klanten, een top team bezig om hun topaanbod te verdelen. Een lange rij wachtenden bewijst dat hun kwaliteit top is! Opgewektheid geeft dikwijls echter niet steeds weer waar het gemoed mee bezig is. Denken we maar aan toch wel redelijk wat mensen in onze gemeenschap die (on)rechtstreekse banden hebben met het aangevallen Oekraïne en dat op basis van een hoop fake news en leugens. Voel je je ook opstandig en is er een vurige wens die Russische onmens naar de eeuwige jachtvelden te helpen?


Politieke dogma's

Ik las trouwens afgelopen week in De Standaard dat de Partij van de Arbeid (PvdA) als enige zich onthouden heeft van de resolutie van de Vlaamse Overheid ter afkeuring van het gedrag van die Russen. Onbegrijpelijk hoe zij die, zogezegd opkomen voor de minderbedeelden en de arbeiders, juist die kl…z.. steunen terwijl het net die jonge mensen zijn die elkaar beschieten, dikwijls jongens en meisjes van gewone komaf. Hoe politieke dogma’s een eigenaardig licht laten schijnen binnen onze binnenlandse politiek …


Een onwezenlijke gedachte

Opgewektheid in de ogen van de klanten, ‘tristesse’ in de ziel, wat zijn we soms een puinhoop aan de binnenkant. Jongere ouderen die het verdikt krijgen dat hun dagen geteld zijn wegens kanker of een ongeneeslijke ziekte.. De kracht die we als mens dan ontwikkelen om toch verder te gaan, ook al zeggen we dat het leven doorgaat maar tegelijkertijd dat onbekende niet kunnen inschatten, verder moeten zonder…, een onwezenlijke gedachte.

Dat is het leven is een gezegde zonder veel inhoud. Je moet het maar meemaken, wetende dat je geliefde binnenkort er niet meer gaat zijn. Goede moed aan diegenen die weten dat ik dit voor hen heb geschreven !

541 weergaven1 opmerking

1 comentário


PVDA mag misschien zich onthouden hebben betreffende de resolutie ter afkeuring van het gedrag van de Russen. Dit wil echter niet zeggen dat zij het regime in Rusland volledig steunen! Echter maken ze langs hun kant een kanttekening, hetgeen perfect normaal is in een hedendaagse democratie. Rechtse partijen die de voorbije jaren vollop hebben gedweept met de allommachtige Russische leider hoor je tegenwoordig niet meer. Lijkt precies indien ze allemaal terug in winterslaap zijn gegaan en terug op de voorgrond zullen komen zodra er voor hun terug een aangename tempratuur is waardoor ze hun rechts discours terug kunnen loslaten.

Curtir
bottom of page