top of page

Een wonderinitiatief in de knuffelstijgers


Eindelijk een prachtproject dat de Stoute Schoen als een handschoen pardon, als een schoentje, past : een troostbrengend ontmoetingslokaal tussen patiëntjes met allerlei kwalen en hun teerbeminde huisdier.


Er komt een mooi gelijnd optrekje, vlak achter onze 'Sint-Jozefkliniek', ik zie ze al, rechtopzittend in hun bedje, reikhalzend uitkijken naar een glimp van hun lieveling, of, trekkend aan de hand van hun lieve verpleegster die nog amper kan volgen, en daar zie, de hemelpoort als blaf of als miauw gaat wagenwijd voor de schatjes open. Het is én hartverscheurend én hartverwarmend.

Bedelpoort

Daar gaan wij, Trudocs, dik aan meesponsoren. Fantastisch gevonden vanuit de kliniek, fantastisch georkestreerd door advocaat Bert Vanmechelen. Enkel in Jette bestaat een dergelijke haven van troost en van genegenheid. Beste Bert Vanmechelen, blijf toch niet staan wachten voor de bedelpoort van het Stadhuis, die zal toch niet opengaan. Ge zijt er bijna, het paviljoentje kost 125.000 euro en goedhartige zielen schonken al 85.000 euro, daar de 'zwik' van Trudocs nog eens bovenop en gij en Sint-Jozef worden hét toonbeeld voor de hele planeet. Een unieke kans voor de zogezegde 'Welkomstad' om zich als gulhartige stad te profileren, wordt eens temeer te grabbel gegooid. Veel meer dan een hoop boetes, heffingen en schulden moet ge van de uitgebluste bloesemstad niet verwachten.

in picture: Bert Vanmechelen en Bernard Derwa

Fighters Against Cancer

Gedaan het wenen om het gemis van hun knuffeldier, ge gaat daar een gelach, een geroep, een gekrijs horen in dat paviljoen, de ene 'stoefend' tegen de andere op, een niet te blussen pret, een stap richting genezing, en zo die wegblijft, richting geluk. Al hun opgestapeld leed zullen die schatjes aan hun huisdier toevertrouwen en het spinnen van poes of het likken van woef zal tien keer meer afdoen dan de bezorgde woorden van pa of van ma. Mensen met een hart van goud, er zijn er nog veel als ik de sommen zie die naar 'Vechters tegen Kanker' (Fighters Against Cancer) gaan en die de dromen onze beproefde medemensen verwezenlijken. Toch zo goed als het kan. We doen mee, nietwaar Dirk Selis?

783 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page