top of page

En het waterhoofd werd groter ...

In zijn rubriek de Stoute Schoen laat Bernard Derwa zijn licht over Sint-Truiden schijnen


Daar zie, er is zopas een nieuwe postje geschapen in het failliete Stadhuis: 'Directeur Strategie' of hoort ge niet goed? De Wereldstad St-Truiden kan niet meer 'van plek', er moet zowaar een Napoleon aan de resem Directeurs toegevoegd worden.


Stel U voor dat een boer, een commerçant, een simpele huisvader met kinderen een strategiedeskundige erbij moet roepen om te weten of hij zijn koeien één of twee keer per dag moet melken, of de tweede, hoeveel keer per jaar hij of zij zijn etalages moet veranderen en pa en ma waarheen de kinderen naar school sturen en of ze zwemles of karate moeten volgen.


Windstrateeg

Wat 'n soep: stadhuiske is de richting bijster, ocharme. Ze zitten vast, ze hebben dringend hulp nodig. Dat deze bewindsploeg zo onbekwaam is dat hij het nog zelf toegeeft, is eigenlijk niet te geloven. Toch is het waar, want wandel maar eens naar het administratief centrum, Schuttershof, dáár heeft onze nieuwbakken directeur zijn gratis standplaats Het bord staat er, met erop: 'Directeur Strategie.' Maar, beste Truienaar, die benoeming is weeral de zoveelste keer dat ze u zand in de ogen strooien. Wat kan die windstrateeg nu nog kopen doen in deze uitgebrande stad?


Afdanken bij het werkvolk

Helemaal niets, hij of zij heeft geen rosse frank over om eender welk project te financieren. Benoem honderd directeurs van eender welk pluimage op een lege schatkist en het enige resultaat is dat ge met hun wedden de schuldenberg alleen maar nog hoger de lucht injaagt. Waar elk bedrijf met financiële problemen mensen verplicht moet afdanken, daar benoemt Diva en gevolg nog een vette directeur bij. Vanonder, op de laagste treden van de

ladder, bij het gewoon stadswerkvolk, dààr danken we af. Vanboven, daar wordt alleen maar bijbenoemd.


Schilderwerken Mas

Directeur Nondepie, uw handleiding ligt allang klaar. Ze heet Trudocs: minder boetes, minder taksen, minder doorlichtingen, minder jannerij-uitgaven, minder opbreken, minder appartementen op den boer, minder jeugdpesterijen... Jongens, zeg eens tegen Mas dat hij 'Directeur' moet overschilderen en het moet vervangen door 'Marionet'.

1.445 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Jan Goffa
Jan Goffa
Oct 11, 2021

Het MVR-effect. Laat die maar brallen, het zet de politici uit de wind. Op uw extra kosten, waarvoor dank.


Like
bottom of page