top of page

En poef ... weg waren de camionsWoensdag hebben wij bekendgemaakt dat er acht voertuigen in het gras olie stonden te druppen op het industrieterrein en donderdag om twaalf uur waren ze allemaal weggetoverd. Gelukkig nam Trudocs foto's, anders was het weer niet waar dat daar camions hadden gestaan.


Een ooggetuige vertelt niet zonder enige spot in zijn stem: " Deze morgen (donderdag) komt er een ploeg stadswerkmannen, ze waren met vijf, zichtbaar opgejaagd, naar de camions afgezakt. Er was ene, die had een dooske vast met de sleutels en een andere had een snelladerbatterij bij. Enkele camions geraakten gestart maar er moesten er ook een deel op sleeptouw worden genomen. Vóór twaalf uur waren ze allemaal weg. Toen verscheen plots een grasmachine, die de staanplaats netjes kortmaaide. Hoe komt het dat nu ineens, als bij wonder, de pronte Hoofdplaats Trudo wél reageert terwijl het toch altijd is: "geen commentaar", of geen antwoord? Kijk maar naar de 'Olievlek Potters' in Duras: ineens is de grond van Potters op de "Geopunt Vlaanderenkaart! danig 'uitgelopen'. Hoe kan zoiets, wie heeft die kaart hertekend, wat is Potters van zin, dat vraagt Dirk Selis aan de Stad, en naar stadsgewoonte, geen antwoord. Maar aangaande die smoddercamions op het industrieveld, Daar kon het niet rap genoeg gaan. Op één voormiddag de dag na onze bekendmaking, was alles weg. 't is bijna toveren, Zo snel.


Omgevingsinspectie

Het antwoord is simpel: ik heb wijselijk Omgevingsinspectie Vlaanderen een bericht gestuurd en een uur erna had ik al antwoord: ze zouden de zaak onderzoeken en mij binnen de tien dagen iets laten weten. Stede Welkom ( het zal wel!) wist dat 'Omgevingsinspectie' geseind was. Vlug, vlug, doe die camions daar weg! En dààr zit nu juist het probleem voor de Durassenaren en Potters, voor de Brustemnaren en St-Laurentius, voor de Ordingenaren en de geluidshinder, enfin voor ieder burgermenneke, als ge geen geschut hebt, pitst Trudoniensis u dood gelijk een niet.

Wegsteken

En zie maar naar de betontaks op de bouwgronden. Waarom is die 'ingeslikt', denkt u: wel, gewoon omdat we een groep hebben gevormd en formeel hebben gezegd dat we samen naar de Rechter in Hasselt zouden gaan. Hadden we dat niet gedaan, dan waren we nu op onze eigen, zuur bij elkaar gespaarde grond, aan het afdokken. En geen beetje, geloof me vrij! De schoen houdt u graag op de hoogte van het vervolg van de 'druppende camionssaga'. De camions staan nu op een boogscheut verder, naast het stadsmagazijn. Ze staan op aangestampte kiezel. Het zal te zien zijn of 'Omgevingsinspectie' kiezel ziet als doorlaatbaar of niet. Toen ik nog een 'snotter' was en ik ging in de fout door pa zijn ruit ' in te stampen', toen ging ik mij ook wegsteken in de tuin achter een struik. Zoals stadje doet met haar wrakken...!


1.353 weergaven3 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

3 comentarios


Hugo Hechtermans
Hugo Hechtermans
08 oct 2021

Op het oude stort van Melveren is nog plaats voor dat oud ijzer...

Me gusta
Jan Goffa
Jan Goffa
08 oct 2021
Contestando a

Hoeveel miljoen komt daar dan bij voor de sanering ? Volgens gedeputeerde Vandenhove zitten we nu al aan 25 miljoen na al het vlaams, christelijk en blauwblauw schouderophalen.

Me gusta

Jan Goffa
Jan Goffa
08 oct 2021

Aangestampte kiezel niet doorlaatbaar ? Vraag eens aan OVAM hoe je je ondergrond vrij houdt van doorsijpelende KWS. Het begint met een inkuiping in forsgewapend beton. Bruno (van de tankstations en aanhorige pizzeria's) kan u de wettelijke bepalingen bezorgen.

Me gusta
bottom of page