top of page

Fonduehuis & Swiss Apero verbaast met prachtige inrichting

De geur van gesmolten Gruyère verdrijft de geest van Vossius voorgoed.


“Het is wat uit de hand gelopen”, excuseert Thomas Vandebosch (27) zich wanneer ik hem feliciteer met de prachtige inrichting. Het iconische Nieuwscafé werd volledig gestript en heringericht. Het resultaat is verbluffend. De geur van gesmolten Gruyère verdrijft de geest van Vossius voorgoed.


De Amerikaanse filmmaker Orson Welles zei ooit: “In Zwitserland kennen ze broederliefde, vijfhonderd jaar democratie en vrede. En wat produceren ze? De koekoeksklok.” Hij vergat daarbij te zeggen dat fondue ook wel zo’n typisch Zwitsers product is, waar we allemaal graag eens tijd voor maken. In Sint-Truiden kan het nu 7 op 7. Van Kaasfondue La Gruyère tomaté en Raclette Suisse over een Scampifondue of Visgourmet tot een Fondue Bourguignonne of een Chinoise Suisse met flinterdun gesneden rundvlees bereidt in bouillon. Maar ook wie zorgeloos wil aperitieven is hier op het juiste adres. Thomas Vandebosch en zijn vader Patrick zijn niet aan hun proefstuk toe. “We zijn ooit héél klein begonnen met het Fonduehuisje in Leuven en hebben zo letterlijk en figuurlijk de smaak te pakken gekregen. Toen we hoorden dat dit pand hier leeg stond, hebben we dan ook niet getwijfeld. We denken dat de Haspengouwers klaar zijn voor fondue. Het valt ons trouwens op dat de mensen hier zo vriendelijk en hartelijk zijn. Heel ontwapenend.”


Zwitsers niet oubollig

“Waar ik vooral op gelet heb, is dat het geen oubollige zaak werd met lederhosen en alpenhoorns. Onze zaak ademt 2022 uit. Dat neemt niet weg dat we met veel hout gewerkt hebben om die gezellige authentieke sfeer te creëren die je bij een goede fondue wel nodig hebt. Zwitsers betekent niet oubollig hè. Maar ook aan het comfort van de klanten is gedacht. Met de laatste nieuwe ingebouwde verwarmingselementen en krachtige in het interieur ingewerkte doch geruisloze afzuigingen, beperken we de geur en rook tot een minimum. De tijd dat je jouw kleren na een avondje fondue een week in de veranda moest hangen, behoort echt wel tot het verleden.”


in picture: De Wijnbar

"Geen lederhosen en Alpenhoorns. Zwitsers betekent niet oubollig hè

Aperitieven

“Ook aan de dranken hebben we veel aandacht geschonken”, gaat Thomas verder. “Voor de wijnen hebben we samengewerkt met Ad Bibendum, die trouwens ook in Sint-Truiden gevestigd zijn. We hebben stevig geïnvesteerd in een systeem om wijnen per glas te serveren zonder dat ze oxideren. Zo kunnen onze klanten er een glas pinot noir, Nuits-Saint-Georges ‘Les Chaliots’ drinken of een Châteauneuf-du-Pape zonder een hele fles te bestellen. Onze wijnbar zie je trouwens liggen door een glazen vloer wanneer je onze zaak binnenkomt. Maar ook wie gewoon een glas wil drinken of een cocktail wil proeven kan bij ons terecht. Je hoeft daarvoor niet aan de fondue (lacht). Tijdens de zomer kan je hier trouwens gezellig komen aperitieven met kleine tapasgerechtjes zoals Calamari fritti, een assortiment bruschetta of een steak tartaar met zure room en kaviaar. En de winter? Ja, die is van ons!”
Openingsuren


publireportage

1.968 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page