top of page

Gasboete is helemaal geen 'rapboete'.De Stoute Schoen kreeg een Gasboete en moest als straf een column over de bemiddelingsdienst schrijven. Met plezier gedaan!


Een goede raad: als ge een Gasboete oploopt, ga dan zeker in op de bemiddelingspoging. Ik heb het meegemaakt. Trudocs wil het eerlijk spelen en niet maar altijd negatief nieuws brengen. Mijn 'gasboeteparcours' is een uitgelezen kans om een onderscheiding uit te reiken.


Mijn boete slaat op: "Hoeveel kost een banaan in Sint-Truiden? Antwoord: “21,50 euro plus de prijs van een banaan." Onder te verstaan: Koopt ge in deze Stad iets, gegarandeerd hebt ge een parkeerboete aan uw been. De actie mocht, maar 750 parkeerboetes achter de mensen hun ruitenwisser duwen, dat mag niet, daarvoor moet ge de toelating vragen.


De Stad springt menselijk om met mijn beboeting. Het is niet van direct 350 euro te betalen, neen, ge wordt eerst uitgenodigd. De bedoeling is niet u te straffen maar wel u te laten inzien dat uw gedrag de anderen stoort. Ge gaat bijvoorbeeld uit wandelen met de hond en ge vergeet het verplicht zakje, dan kiest ge om de rangen van de poetsdienst een dag te gaan versterken. Hebt ge een matras uit uw rijdende auto de gracht ingekieperd, dan kunt ge op wacht gaan staan in het containerpark. Mensen die niet wijs geraken uit de vuilnisophaling en hun zakken maar tegen de gevel laten staan, krijgen hier een speciale les in.

Met andere woorden, de straf is geen 'confectiekostuum', maar een 'maatpak', aangepast aan uw foutief gedrag.


Toont de ‘dader’ zich inschikkelijk, dan vervangt de taak de geldboete. Twee vriendelijke dames leiden alles in goede banen. Ze betreuren het dat heel veel burgers, die in de fout gaan, nalaten om bij hen schuld te komen bekennen.


Van beschaamd zijn had ik echt geen last. De wekelijkse biecht voor een pastoor in de kapel van het College heeft voorzeker eelt gezet op dat gevoel van bedeesdheid. Nogmaals, dat elke 'schuinmarcheerder' zeker naar de bemiddeling gaat. Er wordt u een mooi voorstel gedaan als alternatief voor de geldboete. En de sfeer is prima. Er staat nog maar juist geen taart en koffie op tafel.

427 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Yorumlar


bottom of page