top of page

Grondbezoedeling op kosten van de TruienaarHet 'Trudocs klachtenloket' zou wel dag en nacht moeten open blijven, zoveel 'passage' is er. Laatst weer een ander schandaal. Tussen het Stadsmagazijn en het dierencrematorium, op het Industrieterrein, heeft de pronte 'stadhuisstoefploeg' zo maar 8 camions, één graafmachine en één tractor 'neergepapt', op de blote grond, op het gras netjes tegen een dikke haag weggestopt.


Ze staan daar niet alleen te roesten maar- en dat is erger- al hun olie te verliezen. Dus, de olie rechtstreeks de grond in...! Ik ben verplicht aangifte te doen bij OVAM en bij Milieu-inspectie. Want, doe ik dat niet, dan staan die voertuigen daar binnen twintig jaar nog.


Twee maten, twee gewichten Want alleen maar een klacht, wat kan dat de keizerlijke Trudo-coalitie wel bommen ? Niets. Noch de wet, noch een klacht, noch protest, noch petitie, noch bezwaar geraakt hier verder dan de vuilnisbak. De enige pot die hier permanent overloopt, heet de doofpot'. En 't is verdorie gene kleine...! Tegen de gaande man, die de grond durft te bezoedelen, treedt schepengroep héél streng en kordaat op. Zo gaf Herr Jelle onlangs nog een vergunning aan een takeldienst. De conditie was: absoluut verbod ook naar één voertuig op de blote grond te laten staan. Niet gehoorzamen is gelijk aan: vergunning kwijt. Engelbosch heeft gelijk zich tegen grondbezoedeling te wapenen. Maar waarom 'pitst' hij weeral eens zijn ogen dicht als het de Stad is die de wet overtreedt ?

Olietonnen en autowrakken

Gaat Trudocs niet uit de voeten, dan mogen die acht mastodonten daar een eeuwigheid, verscholen achter een haag, blijven staan. Ge kunt goed zien hoe de banden al gedeeltelijk in de grond weggezakt zijn. Het is niet de eerste keer dat OVAM en Milieu-inspectie neerdalen op de Hasphoofdstad. Helemaal niet. Een tijdje geleden stuurde de baas van het compostpark (naast het containerpark) de inspecteurs naar de opslagplaats in de Rellestraat. Daar was pas iets te zien: de olie tonnen en de oude wrakken lagen daar op de blote grond te vervuilen. Dikke boete, natuurlijk. En dan ? Die betalen ze met de glimlach van onze centen, dus van onze zweet. En hop, naar de volgende bezoedeling. Even een kopje koffie brengen voor de Dame aan het klachtenloket. Ze moet, ocharme, de nacht doen....!


807 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page