top of page

Heeren al in 2019 op de hoogte van gevaarlijke situatie voor voetgangers in Duras, maar deed niets

"Burgemeester alstublieft, moeten hier dan doden vallen?" Een week later was het zover


Burgemeester Veerle Heeren (CD&V) werd op vrijdag 24 mei 2019 al door Sterk Stadspartij al op de hoogte gesteld van de gevaarlijke verkeerssituatie in de Herestraat in Duras. Ook de buurtbewoners van Duras trokken meer dan eens aan de alarmbel maar kregen geen gehoor.


Op vrijdag 24 mei 2019 stuurde Luc Schepens van Sterk Stadspartij een mail naar burgemeester Veerle Heeren (CD&V) met de vraag wat er nu in de Herestraat ter hoogte van het bos in Duras voor de fietsers en voetgangers voorzien werd, nu de fietsstroken werden afgeschaft. De man ontving een standaardantwoord terug. "Burgemeester Veerle Heeren heeft uw mail goed ontvangen. Ze doet navraag bij de bevoegde dienst. Als ze meer info heeft neemt ze terug contact met u op. " Maar er kwam geen antwoord.


"Een week voordat de betreurde Dirk De Man werd weggemaaid, kwam er een laatste wanhopige mail binnen met de woorden "Moeten er dan doden vallen burgemeester?"

Wraakroepend

Tot die bewuste zaterdagochtend eind januari Dirk De Man zijn wandelschoenen aantrok en ter hoogte van Duras in de Herenstraat vlakbij het kasteeldomein door een auto werd weggemaaid. "Dat is dan echt wel wraakroepend hè", zucht ook voorzitter Gunther Leenen (Sterk Stadspartij). Maar de politieke partij was niet alleen. Ook de buurtbewoners mailden bij de regelmaat van een Zwitsers uurwerk naar burgemeester Heeren om die tot actie te laten overgaan. Heeren maakte er immers een zaak van bij het begin van de legislatuur om 'persoonlijk' de bevoegdheid van mobiliteit over te nemen van haar verguisde voorganger Bert Stippelmans. Een week voordat Dirk De Man omkwam, kwam er een laatste wanhopige mail binnen met de woorden "Moeten er dan doden vallen?" Ja dus.


We vroegen burgemeester in schorsing Veerle Heeren (CD&V) om een reactie maar zij verkoos om niet te reageren.


1.114 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


bottom of page