top of page

De avonturen van Herr Jelle en de Truiense Tempels van Eros

In zijn rubriek De Stoute Schoen laat Bernard Derwa zijn licht over Sint-Truiden schijnen

Nog maar pas is hij 'aan zet' of daar komt Herr Jelle al vrij nijdig uit den hoek. En nog wel tegen de meest onschuldige meiskes die Brustem rijk is, de 'vitrinebloemen', het eeuwenoude logo van de Welkomstad.

Kom nu niet aandraven dat de bedoeling van een tien keer hogere taks te heffen op die tempels van Eros, erin bestaat geld binnen te rijven. Schepenbank is jarenlang bezig op een schandalige manier geld met de kruiwagen de beek in te kieperen: 140 miljoen weggesmeten aan vier niet te betalen doorlichtingen, een verlepte stok van 8 meter, kerstboom genaamd, van 20.000 euro, een hangaar zonder isolatie, zo groot als een kerk, dag en nacht warm stoken, kortom geld is van geen tel. We zitten op ons gemak per Truienaar aan het dubbele in schuldenlast ten opzichte van het gemiddelde in gans Vlaanderen!

Herr Jelle sneert:" Zo kunnen we dit beschamend verhaal uitdoven." Ge moet maar durven. Beschamend: arme meisjes, een ganse nacht spaarzaam gekleed, op een krukje van 30 op dertig en anderhalve meter hoog zonder ruggensteun, zonder armleuning, u in evenwicht proberen te houden, de kramp in al uw spieren verbijten en wachten op een klant, klant die zijn noden komt lenigen, welke het ook zijn.

Kortom een hondenleven voor een habbekrats. Le Diva kon kletsen uitdelen, maar de 'Waarnemende' moet zeker niet voor haar onderdoen, integendeel. Om zo hard van vanboven op de sociale ladder te meppen op de schier-slaafjes op de onderste trap! Maar dat zwaaien met belastingen lukt zomaar niet: de wet zegt dat ge altijd een volledige sector moet belasten. Ge moogt geen onderdelen onbelast laten. Hier ontglippen de sector van de call girls, van de uitzenddames, van de thuiswerkenden en van de prostitués 'die de baan doen' de dans.

Herr Jelle glijdt uit op de banaan van het fameuze gelijkheidsbeginsel. Op sympathie van de Binken moet schepenbank zeker niet rekenen. Handen af van onze lachende en lieve meisjes. Ze zijn niet van u, ze zijn van Brustem.


1.289 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 komentář


Hugo Hechtermans
Hugo Hechtermans
06. 7. 2021

''Herr Jelle'' is zeker nog nooit in Brussel geweest ? Of misschien alleen om naar het pismanneke te gaan kijken ?

Zeker niet in en rond de Aarschot-straat, de achterkant van het Noord-station.

To se mi líbí
bottom of page