top of page

Herrie in HerstalPolitici kunnen gevaarlijk uit den hoek komen en onbarmhartig om zich heen neppen. Dat hebben de Truienaren aan den lijve kunnen ondervinden. En, het schoonste van alles, ze blijven doormeppen met schulden maken, boetes uitschrijven, taksen uitvinden, dat het een lieve lust is.

Maar onze levensredders, dokters en verpleegkundigen, die zien drie keer zoveel af dan de Truienaars. Enkele maanden geleden overpeinsde Brussel de zieke zorgverstrekkers 'op te eisen', dus gedwongen terug aan het werk te zetten, maar die waanzinnige zottigheid is niet uitgevoerd. Werken politici ziek zijnde? Dat zal wel, de helft spijbelt om de haverklap. Dat komt zelfs op onzen T.V. Dat is allang normaal geworden. Maar wat onze 'gezondheidsminister' nu beraamt, nu vrijdag as, is een flagrante overtreding van de wet. De kliniek in Herstal heeft de deur van haar 'Spoedgevallen' tot de daaropvolgende maandag moeten sluiten. Er is gewoonweg niet meer genoeg personeel. Onze Frank noemt dat werkweigering en dus strafbaar. Hij neemt zich voor elke '112 ambulance; die een gekwetste wegvoert, te sanctioneren door een P.V. op te stellen.

Nood breekt wet

Met een boete, telkens door de kliniek te betalen. Brussel heeft niet het 'boerenverstand' om in te zien dat personeelstekort wegens besmetting en uitputting in ons Belgisch Recht 'overmacht' wordt genoemd en dat het gedwongen sluiten van een afdeling zonder zorgkundigen ook overmacht is. Er bestaat nog een ander gezegde: ' Nood breekt wet.' De wet zegt dat de Medische Staf en hun medewerkers verplicht zijn trauma's te verzorgen, behalve als ze in de onmogelijkheid verkeren dit te doen. Of denken die politiekers dat die directeur in Herstal voor zijn plezier de deur heeft dichtgegooid.? Nu is de regering dringend 'aan zet' om oplossingen aan te reiken. Maar dat kunnen ze niet. Dat ze dan naar de experten luisteren! Maar wat wilt ge, het is overal hetzelfde: als de Generaal, stomdronken, kemels schiet, dan is het de fout van de korporaal.


635 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page