top of page

Het Raadsel van de Diesterstraat


Eindelijk eens een wijze beslissing. 't Werd tijd, de zes gasradiatoren in de ‘Jeugduitleendiensthangaar' zijn stilgelegd. Het blazen en ronken is verstomd. Dat financieel schandaal is dan toch eindelijk van de baan. Maar iets anders nu. Het speciale parkeerstatuut, geldig in de Diesterstraat, intrigeert menigeen.


Ge moogt daar parkeren waar de stoep breed is. Daar zitten er 'ogen' in de grond die u een boete aan uw been lappen als ge langer dan een half uur blijft staan. Auto's met de vier wielen op den trottoir, de stoep, speciaal voorbehouden voor voetgangers, dat zijn toch geen kleine hindernisjes. Maar tot daar, ge kunt als wandelaar toch nog vrij goed door.

Marc Strauven Maar waar de stoep smal is en waar er geen parkeerogen in de grond zitten, waar parkeren verboden is, daar sluiten permanent auto's de doorgang af. Aangezien ik er helemaal niet aan uit kon, ging ík mij bevragen bij een zeer gedienstige man, de heer Marc Strauven van het managementkantoor 'L&S'. Op mijn vraag: "Maken ze dan hier geen processen?" was het antwoord: “Zelden.” Hij had al dikwijls zijn beklag gedaan over dat wildparkeren, de vier wielen op de stoep, maar nul reactie. Heup en Schouder

En hij wist mij te vertellen dat op een schone dag een rolstoelgebruiker zich op de stoep had 'vastgereden' voor een geparkeerde auto. Wou hij zijn weg verderzetten dan was de man verplicht van de stoep af te rijden en op de kasseien van de weg verder te sukkelen. Met fatale, maar te verwachten, afloop: de bandjes van zijn rolstoel klemmen ineens tussen de 'reten' van de kasseien, de stoel slaat pardoes om en de sukkelaar ligt met heup en schouder tegen de grond in volle Diesterstraat. "Ik ben de rolstoel dan gaan rechttrekken met veel moeite", gaat Strauven verder. "Per geluk geen wonden en geen breuken, 't had een pak erger kunnen zijn.“


'Upperdiesterstraat'

Als de burger een fout maakt, op de slag één tot drie boetes. En hij betaalt, niemand betaalt ín zijn plaats. Als de Stad in de fout gaat door van de stoep een officiële parking te maken, dan betalen wij. Want boetes betaalt de Stad met onze centen, met belastinggeld. Maar nu is het raadsel van de 'Upperdiesterstraat' nog niet opgelost, .


609 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page