top of page

Het wonder van GlabbeekDoor werken aan de weg is de Diestersteenweg weinig bevaren. Daar profiteren de sluikstorters natuurlijk van. Op het korte stuk, tussen het kerkje van Guvelingen en de school van 'Broeder Louis', leek het of er gestrooid was voor een processie, zoveel vuil lag er bezijden de weg.


Ik ben woensdag 9 juni, speciaal de weg afgegaan en heb er 34 huisvuilvoorwerpen geteld. En er ligt waarschijnlijk evenveel miserie in het hoge gras verborgen. Een ware ramp. En die 'wegwerpactie' heeft dinsdagnacht plaatsgevonden want de dag ervoren was het er nog redelijk proper.

Maar wat had ge gedacht, groep schepenen der edele fruiteniersstad? Ge heft zomaar, zonder te verpinken, op iedere vuilnisverwijdering dikke taksen. Gij lokt het toch zelf uit. Denkt gij nu echt dat al die mensen, die het moeilijk hebben, die taksen gaan betalen door ze op hun eten uit te sparen. Dat zal wel. Die mensen zeggen: "Betalen? Ik heb niet meer, hier is mijn vuil, Stad, raap het zelf op."

En nu weer schermt welkomstad met de boete. Alweer. Als ge 'gepakt' wordt, 350 euro aan uw been. Maar de stad vergeet dat op het inkomen van zulke mensen geen beslag mogelijk is en dat die megaboete dus onbetaald zal blijven, en dus tot niets dient.

De gemeente Glabbeek heeft aan het hoofd van de stad een jongen met gezond boerenverstand. Hij heet Reekmans. In zijn gemeente stort men zoals het er regent. Niet meer te doen. Niet meer te betalen. Reekmans gaat alle taksen op het 'vuil' afschaffen. Naar men fluistert zou onze nieuwbakken, plaatsvervangende Herr Jelle diezelfde lovenswaardige gedachte koesteren. Dat zou de eerste reuzesprong vooruit sinds jaren zijn. Volhouden Herr J.! Reekmans- Jelle, het 'witte merelduo.'


En tot slot, ernstig nu, gebod van Trudocs aan de Stad: Laat geen vrijwilligers langs de Diestersteenweg de boel gaan oprapen. Ze rijden daar veel te snel. Ik zou het mij niet vergeven moesten ze daar een vrijwilliger-opraper tot in de rolstoel, of nog erger, rijden. Want de blikjes en ander spul liggen tegen de baan...


922 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 kommentar


Hugo Hechtermans
Hugo Hechtermans
10. jun. 2021

Veel succes, Reekmans. Maar ik vrees dat het niet zal helpen.

Denkt de man dat iedereen plots correct gaat handelen omdat het gratis is ? Meestal zal men het tegendeel moeten vaststellen.

Het is gewoon een levenshouding van een (groot) deel van de bevolking.

Synes godt om
bottom of page