top of page

Hoe Cijfer-Joke de Lovetaks deed ontsporenEreburgemeester Vandenhove, God beware hem, had indertijd zowat zijn eigen redenen om 'tippelhandelszaken' te belasten. Zijn politiemensen rapporteerden hem om den haverklap dat een héél stuk vóór en en heél stuk na ‘Safraenberg' veel automobilisten dachten dat op die beruchte en even geliefde plaats ons verkeersrecht was vervangen door de wegcode van toepassing in Zimbabwe.


Dat hun plaats op de rijbaan dezelfde was als die van de Londenaars van Engeland. Ook waren er 'een pak' die hun banden lieten gieren zoals hun hormonen ín hun lichaam. De meesten hadden hun ‘kot’ nog niet gekozen of zij reden in een heel andere wagen, de ambulance, richting een heel ander bed, eentje in Sint-Jozef ziekenhuis en met een heel andere behandeling... Voorts zag Ludwig zijn 'taksenkind' als een rem op de vermenigvuldiging der meisjes. Wildgroei moest tegenwind voelen. En een derde reden voor zijn 'taks on love' was dat betaalde liefde andere duistere nevenactiviteiten meebracht. Zonder glijmiddel

Het belastingreglement, dat hij uitwerkte, was zeer goed. Drie jaar lang brachten de 'gekleurde' etalages de Stad gemiddeld 175.000 euro jaarlijks op. Zonder 'glijmiddel' liep de taks de Stadskas binnen. En er was weinig 'afval' dat wil zeggen, het niet geinde bedrag was altijd beneden de tien procent van het gewenste bedrag.

Knommelkabinet En dan ineens, niks meer, 2 jaar lang hebben de meisjes goed verdiend en heeft ‘Haspstede' niks verdiend. Geen ‘rooie bal'! Welk “knommelkabinet" heeft het 'Ludwigreglement' dooreengeschud ? Heere Francois zegt nu ineens dat het vol 'hiaten' zit, dat het wordt aangevochten en dat hij de boel niet opgelost krijgt. Heeft onze 'cijferjoke' dan twee jaar nodig om een goedwerkend reglement terug op de rails te krijgen? En wie heeft dan de trein doen ontsporen? De schuldenberg zal lachen: de ‘taksen van plezier worden er weeral bovenop gesmeten. 't Gaat toch om 340.000 euro.

Rode streep Straks wordt de 'toerismegids' voorgesteld. In de vorige gids stond de 'rosse rijweg' aangeduid met een helrode, heel gepaste streep en daar een hartje bij. Die rode streep is gaan lopen. Ze is een rode streep gaan trekken doorheen de rekening van de 'Welkomhoofdstede.’ Maar niet getreurd. De 'Stoute Schoen' ziet het veel liever gaan in het voordeel van die hardwerkende meisjes -ga maar eens urenlang 'ten toon’ zitten in zo'n etalage = dan in het voordeel van de kwistige stad,


586 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page