top of page

Hoe de grote bedrijfsrevisor het cijferjoke van Sint-Truiden werdUiteindelijk. Het werd tijd: de 'Heere Gouverneur' heeft 'Cijferjoke' z'n huiswerk de grond ingeboord. Gebuisd, Wiskundeknobbel!! Jo noemt die afkeuring door de Gouverneur een 'akkefietje', Vandenhove' spreekt terecht van 'geklungel'.


"Stop nu toch eens met François 'cijferjoke' te noemen", steekt Ludwig Vandenhoven van wal. "De man telt nog altijd op een telraam, ge kent dat toch, allemaal van die bollen, waarmee ze ons als baby's zoet hielden in ons park. Een begroting ineenflansen, dat kan het kleinste kind, maar een bestuur van een stad, die zich wereldallures aanmeet, dié struikelt daarop. Plat, met de buik op de grond. Het doet mij goed dat de Gouverneur 'ons gevolgd heeft. De pretentie druipt toch van die kliek af.!"


Geen beter meerjarenplan

Vandenhove is één van de weinigen die zich niet wegsteekt achter de anonimiteit: maar de onbekwaamheid stijgt ten top: we zijn eind februari en er is nog altijd geen nieuwe begroting, geen beter meerjarenplan, niks.' 'Hebben ze daar dan allemaal een 'veeg' van

de covid te pakken? Neen, neen, niks te covid en per geluk natuurlijk, maar de doorwinterde ex-burgemeester merkt fijntjes op: "Vooruit vraagt terug vergaderingen zoals vroeger, waar heel de gemeenteraad samenzit. Maar dat willen de coalitiepartijen niet. Ze zeveren liever van achter hun computer. Dan is goed debatteren en discussiëren veel moeilijker."


Lichtbak

Blijkbaar zijn ze op het stadhuis bang van alles en van iedereen geworden. Een 'verklikker' die de vermaledijde en kinderachtige zwijgplicht aan zijn laars lapt, kwam mij het volgende verklappen: "Ze zitten dusdanig met 'den daver' voor uwen 'Trudocs' dat ze naar jullie artikels kijken zoals een konijn naar de lichtbak.'' Nu boezemt 'Vooruit' ze ook al paniek in.


Zonne-energie

Wij, Binken, wij hebben genoeg 'afgezien' van dat arrogante en dure beleid, wij worden echte 'loerjagers'. Het doet deugd de schare malcontente burgers, die echter 'Trudoes' staan, dagelijks te zien aangroeien. En 'Stippel' mag de 'prise' uittrekken, wij bollen op zonne-energie..!1.494 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page