top of page

Hoe de stad Sint-Truiden zijn handelaars klem zet

Bijgewerkt op: 26 apr. 2023Zopas ingevoerd in de 'Stad van den Rotte appel': de wielklem. Staat ge in de toekomst verkeerd, dan kunt ge te voet naar huis. De Paarsevestenmannen leggen uw auto gewoon vast, gelijk ge een hond aan de ketting legt.


Om ten laatste iedereen uit dees Stad weg te jagen, is de Politie niet genoeg. De Stadswachters krijgen een opleiding om boetes tegen uw ruit te plekken en om klemmen rond uw wiel te pitsen. Hebt ge geluk, dan betaalt ge, hebt ge ongeluk, dan gaat ge!

Nu hebben die van de rode burcht op de Grote Markt het wel goed uitgespeculeerd: talloze burgers betaalden hun boetes op de voorruit niet. Dat is nu verleden tijd. Dank zij 'God De Klem' moet ge wel betalen, anders zijt ge uw autoke kwijt. Die klem zal nog veel

meer handelaars op droog zaad zetten, leegstand verwekken, kopers wegjagen. Voorgoed.


Geen pardon

Want zo'n klem, dat is toch extreem frustrerend. Wie zulke vernedering moet slikken, die zal hartsgrondige haat koesteren tegen die Stad met boetes gelijk bloesems. Veronderstel, Beste Lezer, ge moet om tien uur voormiddag bij de tandarts zijn. Ge hebt 3 maanden moeten wachten voor die afspraak. Om zeker niet te laat te komen, parkeert ge uw auto, maar, 'op van de zenuwen, zet ge u 'in de fout'. Tijd over, een koffieke gaan nemen. Die koffie heeft gesmaakt: een klem rond uw wiel, afspraak gemist, weer eens drie maanden wachten met tandpijn...! Zo'n klem kent geen pardon. Stel, het vriest of het regent hard en Madame is met haar twee peuters in de kinderkoets, inkopen gaan doen. Arme vrouw: auto geblokkeerd. Ze kan, vrieskou of niet, onweder of niet, de koets naar de parkeerwinkel stoten waar ze eerst 'boter bij de vis' moet betalen, maar de centen zijn op. Met koets en waar naar dat

'afhaalkot', waar 'negen van de tien er een file staat.


Repressiepolitiek

Dat wordt hier toch de 'Hoofdstad van de 'Hartfrijterij'. En van de hartdefibrillator. We hadden al een goed gevulde 'Pestcodex': leegstandboetes, verwaarlozingsboetes, 2de verblijftaksen, politie of verkeersboetes, gasboetes, die voor de hondjeszakken en nu die voor het parkeren, de inname openbaar domein en, kers op de taart, de wielklem. Wat wint dees Stad ermee een repressiepolitiek te voeren, de burger leeg te schudden? In de jaren 60 en 70 moest ge de Politie bijna een 'lepper' verkopen, wilde ge een proces krijgen en dat proces werd dan nog in de meeste gevallen 'teniet gedaan' door de Commissaire. Toen ging alles, nu draait alles vierkant.


Uitdiepen

Wat wilt ge dat 'Trud'Or' nog doet om mensen te lokken als hier ter Steede de jacht het jaar door open is? Een auto vastankeren mag als er een vermoeden is dat hij voor onwettige doeleinden wordt gebruikt. Maar het mag niet voor een doodgewone overtreding van de verkeerscode. Dit wordt verder uitgediept, Trudocs heeft al meerdere klemmen rond politieke koppen gelegd...

2.845 weergaven3 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

3 Comments


Dat je een kritische site bent , dat kan , maar dat je uw eigen stad een "stad van den rotte appel " noemt is erg triestig. Tis niet dat er enkele rotte appels in de mand liggen dat iedereen rot is. Eigenlijk ben je niet fier op uw stad en dat is een zeer droevig gegeven.

Like

dirk.haverhals
dirk.haverhals
Apr 25, 2023

Beetje uitkijken naar de beste prijs/kwaliteit voor eigen wielklem...

Like

Miranda Smolders
Miranda Smolders
Apr 25, 2023

Wat zegt “ de Mensenrechten hierover”? Wat als mijn dure velg beschadigd is door die klem? Is dit geen onwettig in beslagname?

Like
bottom of page