top of page

Hoe in Sint-Truiden de Democratie naar een Immocratie versmaltWe weten ondertussen dat Frank en Katrijn een mooi huis hebben gekocht op het Begijnhof, vlak naast het fameuze 'Godshuis'. De leugens, vunzigheden en kuiperijen die dat koppel al heeft moeten slikken, overtreffen in aantal alle misdrijven, die ge in ons Strafwetboek kunt vinden.

Neen, Stad, daar heeft tussen huize Frank en het Godshuis nooit een 'doorsteek' bestaan. Stijn Lamborel (92) getuigt: "De vorige eigenaar van het huis van Frank gaf toelating aan de Graaf om door zijn hof van het kasteel naar de mis op het Begijnhof te gaan. Als het klokje galmde, dan deed de man een poortje open om de graaf doorgang te verschaffen. Na de Mis werd de poort gesloten en ze bleef toe. Alleen de Edelman mocht door, plebs of Begijn, geen sprake van.''"Ten andere", gaat Lamborel verder. "Boven het poortje stond in grote letters: 'Slot en Grendel'." De zogenaamde 'doorsteek' is gewoon een stuk gazon, eigendom van Frank en van Katrijn. Die 'Slokopsteede' wil absoluut dat Frank van zijn grond een baantje van 1 meter breed op dertig meter lang aan 'Godshuisman' verkoopt. Maar daar staan twee auto's geparkeerd. 1 meter minder is 2 parkeerplaatsen weg. En, houdt u nu vast, de Stad biedt 7.800 euro.. Ze had beter een halve euro geboden. Dien arme Frank zou dus voor 7.800 euro twee parkeerplaatsen moeten verliezen, zijn zicht van salon naar buiten en zijn privacy. Het steegje is een uitgelezen plaats voor drughandel.


Vensters

Stad razend. Katrijn is moedwillig, ze zal het geweten hebben in Hoofdstad 'kop houden'. Tijdens een gemeenteraadszitting in november valt het onteigeningsbesluit. En nu komt de kat de koor op: waarom willen Herr Jelle en de projectadjudant absoluut die smalle streep grond af pakken van Frank en van Katrijn? Ge raadt het nooit: als die lap grond eigendom wordt van het Godshuis, dan grenst het Godshuis niet meer aan de grond van Frank en dan mogen de speculanten de vier vensters van het Godshuis terug openkappen en er vensters in zetten.


Zicht kwijt

Als nu die venijnige onteigening zou mislukken, wat ik verwacht, dan mag er enkel glas in de ramen komen, die niet opengaan en waarvoor een traliewerk moet komen. En dat is een lelijke opdoffer: wie wil nu achter tralies slapen? En nu komt het ergste: Frank heeft zich echt toegelegd op de renovatie. Hij is zelfs lessen gaan volgen om de lemen muren te herstellen. Maar verkoop het maar eens, geen garage noch autostandplaatsen en als ge gek wordt van de 'gluurders', dan moet ge ofwel gordijnen hangen ofwel een muur zetten en dan zijt ge uw zicht kwijt.


"Ik moet mijn pikuur gaan halen", zei Katrijn me na ons gesprek. "Ge hebt er een paar honderd gekregen. Gratis. Van uw toegewijde stadskorporaals...", reageerde ik.

1.183 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page