top of page

Hoe lang nog Bert?Met stijgende verbazing keek ik naar het TVLNieuws waar Ingrid Kempeneers in een afgesproken nummertje mocht komen uitleggen dat Sint-Truiden onder verscherpt toezicht staat. "We moeten dat als iets positiefs zien", wist de volgende burgemeester van Sint-Truiden te vertellen.


Iets positiefs? Menen die dat nu? "Het is de eerste keer dat ik dit toepas en volgens mij is er ook nog nooit een Limburgse gemeente onder verscherpt toezicht geplaatst”, zegt gouverneur Lantmeeters in de krant HBVL. “Ik ga in ieder geval geen nieuwe audit doen en ik ga ook niet elke beslissing van de gemeenteraad controleren. Samen met de administratie van Binnenlands Bestuur zullen we wel binnen een redelijke timing de vooruitgang toetsen van het bestuur van Sint-Truiden. De eerste keer zal dat gebeuren binnen de twee maanden. Er moet evolutie zijn. Is die er niet, dan zal ik dat zo doorgeven aan de minister van Binnenlandse Zaken Bart Somers (Open Vld). Dan is hij aan zet. Maar ik bekijk zo’n verscherpt toezicht niet negatief, eerder positief. Sint-Truiden krijgt nu zelf de kans om de problemen definitief aan te pakken.”


la Kempeneers

Mag ik mevrouw Kempeneers er toch op wijzen dat de gouverneur diplomatisch blijft wanneer hij zegt 'Sint-Truiden krijgt nu zelf de kans om de problemen definitief aan te pakken.' Vertaald zegt die man: Wat een ongelofelijke arrogante stelletje klungelaars daar in Sint-Truiden, die van het ene in het andere schandaal rollen omwille van hoogmoed, hebzucht, onkunde en pathologische zelfoverschatting. Maar neen, zo had la Kempeneers het niet begrepen. Mieke en zij gaan eraan werken! Misschien er wel bij zeggen Kempeneers dat jij in al die schepencolleges waar het misliep, zetelde. Je wist het niet? Mag ik jou verdomme dan vragen wat je daar dan wel deed. Mensen trouwen en linten knippen. Want als het om de knikkers ging, wist jij naar eigen zeggen van niets. Komaan zeg.


Narrenschip

Ondertussen blijft de architect van dit schabouwelijk schouwspel vrolijk rondlopen. De fouten opstapelend rijft hij zijn zitpenningen verder binnen. Van Trupark over de raadscommissies naar de gemeenteraad. Arrogant de gemeenteraadsleden toebijtend: "Ga maar janken bij de gouverneur. Neem een abonnement." Nu is het zover, paljas. En nu? Wat gaat Bert Stippelmans nu doen? Kijk, als die nog één week in functie blijft, kroont dit schepencollege zich definitief tot het narrenschip van de Belgische politiek. En daar hoort u dan ook bij Hilde Vautmans. Jammer, want je was net lekker bezig. Doe zoals uw premier enige tijd geleden, trek de stekker toch uit deze beschamende vaudeville.

1.790 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page