top of page

Julie Yans (32) opent Juliecieux midden de Luikerstraat: "Het zelfstandig zijn, zit in mijn bloed!"Julie Yans (32 ), geboren en getogen in hartje Sint-Truiden, opende afgelopen maandag haar nagelnieuwe zaak Juliecieux in de Truiense Luikerstraat. "Als kind droomde ik van een eigen zaak. Als derde generatie uit een familie van zelfstandigen zit dat in mijn bloed"

"Waarom een delicatessenzaak? Wel, in onze familie zijn we echte genieters (lacht)", bekent Julie Yans. "Wij genieten enorm van de kleine dingen en zijn hele grote wijnliefhebbers. Zoals de meeste Belgen houden we ook enorm van chocolade. Kortom, echte Bourgondiërs. Toen ik van mijn mama hoorde dat Veronique en Anna Miguet gingen stoppen met hun zaak, ben ik met hen gaan praten. Weet je, Veronique en haar echtgenoot Phil zijn jeugdvrienden van mijn ouders. Vroeger toen ik nog op de markt werkte, wandelde ik 's morgens altijd voorbij hun winkel en dan sloegen we steevast een babbeltje. Dus er was al wel een klik. Ik mocht er gaan proefdraaien en was meteen verkocht! Het is zo een dankbaar artikel, pralines, om mee te werken. De mensen komen pralines kopen om er iemand mee blij te maken of gewoon om henzelf eens te belonen. Ik ben Veronique en Anna dan ook heel dankbaar voor hun vertrouwen.""Ik vond het belangrijk om ook streekproducten aan te bieden. Zo verkopen we de Kitsberg-wijnen van de Heerse wijnmaker Daniël Medarts en de Zoer-gin van Carl Nijssens

Neuhaus-pralines en Zoer-gin

"Bij Juliecieux is er voor elk wat wils", gaat Yans verder. "Koffieliefhebbers kunnen bij ons terecht voor mijn eigen samengestelde koffie in samenwerking met Twenty Two of echte Italiaanse koffie. Uiteraard de pralines van het Belgische huis Neuhaus. Daarnaast een hele uitgebreide selectie van wijnen en sterke dranken. Ik vond het belangrijk om ook streekproducten aan te bieden. Zo verkopen we de Kitsberg-wijnen van de Heerse wijnmaker Daniël Medarts. Niet te vergeten de streekgins zoals de bekende Zoer-gin Carl Nijssens en Edu Vangrootloon. Ik denk ook aan de confituren van De Keukenkoets. Maar ook mijn liefde voor het land van 'La Dolce Vita' vind je terug in mijn zaak. Een heel assortiment aan pasta’s en niet te vergeten heerlijk Italiaanse delicatessen zoals truffelolie."


Succes Julie!


1.614 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page