top of page

Kerstboom op Grote Markt kostte 20.000 euro


Alweer een klacht van een boze Truienaar, die anoniem wenst te blijven, hetgeen we altijd met plezier zullen respecteren. Een beetje voor kerstmis arriveert er een lange dieptelader op de Grote Markt, en wat ligt daar op? Een kerstboom, zowaar, maar geen gewone kerstboom, denk dat maar niet, een boom van maar liefst achttien meter lang.


Maar luister, ’t is nog niet gedaan: het Stadhuis had er eentje besteld van 18 meter hoog, dat zijn de duurste, die vindt ge bijna niet en gezien de bij elkaar gefietste schuldenberg, kon die extra boom er nog wel vanaf. Twintigduizend euro, mijn beste mensen. En wat dan nog? We schuiven die schuld voor ons door, richting de volgende generatie, dan is de schepenbank al lang op pensioen.

"Wat heeft de burger nu aan zulk een hoge boom? En vooral, wat hebben die één op de vijf kindjes en mensen, die in de miserie zitten en die het broodnodige moeten ontberen, aan zulk een duur symbool van pretentie?

Wat heeft de burger nu aan zulk een hoge boom? En vooral, wat hebben die één op de vijf kindjes en mensen, die in de miserie zitten en die het broodnodige moeten ontberen, aan zulk een duur symbool van pretentie? Niet alleen wij, burgers, worden weeral eens in de schulden geduwd, maar ook met de kerstboodschap wordt gelachen en gespot: het ‘kinneke’ Jezus werd in een straatarm gezin geboren. Hier plekt men aan die geboorte een mastodont, die straks verlept en verdroogd is – en dus weg moet – en die getuigt van niets ontziende rijkdom. ’t Is of er een parlementair in de kribbe ligt. De boom is zijn afscheidspremie.


Op de stadsdiensten kon men ons niet meer vertellen dan dat de boom deel uitmaakte van de globale bestelling Huur Kerstverlichting voor een bedrag van 85.000 euro ....


Ik ga een noveen bidden. Misschien geeft 'Jezuke' me deze nacht een ingeving. ’t Is toch nog altijd een beetje Kerstmis. En de boom staat er nog…

526 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page