top of page

Leegloop Truiense meerderheid zet zich verder: "Kans kon ik niet laten liggen, ook al is timing verre van ideaal"



Vrijdagochtend bracht in de marge van de persconferentie 'De Tuin der Broeders' de N-VA-top burgemeester Ingrid Kempeneers op de hoogte van het nakende vertrek van schepen Nina Kvikvinia (N-VA).


“Het is een bijzonder moeilijke beslissing geweest omdat het aanvoelt als het in de steek laten van mijn ‘strijdmakkers,’ mijn collega’s in het college en in de gemeenteraad", zegt Nina Kvikvinia (N-VA). "Maar zo nu en dan komt er een opportuniteit op je pad waar je onmogelijk neen tegen kan zeggen, ook al is de timing verre van ideaal. Ik kies hiermee voor mijn liefde voor het juridische en een betere werk-privé balans in functie van mijn gezin." Schepen Nina Kvikvinia stopt eind deze maand met politiek en gaat aan de slag bij de FOD Justitie, meteen onverenigbaar met een politiek mandaat. Die scheiding der machten toch ....


Overstap naar WoW

Kvikvinia was momenteel bevoegd voor Jeugdbeleid, Toerisme, Flankerend onderwijsbeleid, Kinderopvang en opvoedingswinkel, Leefmilieu en Natuur en Diversiteit en gelijke kansen. Vervanger wordt Peter Deltour, momenteel N-VA fractieleider in de gemeenteraad. Opvallend zijn de milde woorden van kopman Gunther Dauw voor de voormalige acoliet van Jelle Engelbosch: "Peter is bijzonder gemotiveerd en staat met beide voeten tussen de mensen, we zijn er met zijn allen van overtuigd dat hij het geweldig gaat doen!” Meteen worden zo ook de geruchten al zou Deltour een overstap naar WoW overwegen, de kop in gedrukt. Ook de oppositie reageert: "Met deze wissel verliest het Truiense schepencollege in het algemeen en de N-VA in het bijzonder heel wat inhoud. Nina kende haar dossiers", reageert Ludwig Vandenhove (Vooruit).



Anna Aydin en Wendy Doupagne

Met het vertrek van Kvikvinia houdt de leegloop van de Truiense meerderheid niet op. Eerder vertrokken al Jurgen Reniers (vervangen door Stijn Vanoirbeek), Jo Francois (zelf ontslag genomen), Veerle Heeren (ontslag moeten nemen), Jelle Engelbosch (ontslag moeten nemen) en gemeenteraadsvoorzitter Bert Stippelmans (zelf ontslag genomen). Wie als nieuw gemeenteraadslid voor de N-VA binnenkomt is nog niet bekend, al vallen de namen van Anna Aydin en Wendy Doupagne.

 


1.547 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page