top of page

En plots is de speeltuin verdwenen 

Toen Jo Vandersteegen (45) afgelopen vrijdag op de eerste droge dag met zijn zoontje naar het speeltuintje achter het LAGO-zwembad trok, bleek die tot zijn grote verbazing verdwenen. “De speeltuin was versleten en we hebben die dan ook weggehaald”, bevestigt schepen van Jeugd Peter Deltour (N-VA).

 

“Als kind kwam ik hier al spelen”, zegt Jo Vandersteegen die wat verder op Zerkingen woont. “Toen was er nog een grote speeltuin met een echt fort en een groot doolhof. Door de jaren heen werd die speeltuin alsmaar maar kleiner terwijl de wijk steeds jonger werd. De laatste jaren stond er nog een glijbaan en wat andere kleine speeltoestellen, maar nu is er dus helemaal niets meer. Ja, hier is overlast met onder meer jongeren van het asielcentrum die hier samenkomen. Maar aan het station is er ook overlast. Gaat men dan het station wegnemen. Op die manier worden de kinderen van de buurt gestraft.”in picture: de speeltuin in 2018

 

Versleten

“De speeltuin was versleten en wat verderop ligt de speeltuin van LAGO om te gaan spelen”, reageert de schepen van Jeugd Peter Deltour (N-VA). “Dus hebben we besloten om die speeltuin weg te nemen. Neen, er komt voorlopig geen nieuwe speeltuin in de plaats.”

1.817 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page