top of page

Lekke fonteintjes kosten stad € 12.640 aan WatergroepfacturenStijf van de schulden, zit de Hasp en Rasphoofdstad - Sint-Truiden met de handen in het haar wegens haar zoveelste megalomane project: de fonteintjes van de Heilige Trudo!


Eerst liep het water gewoon de riolen van de Diesterstraat in. Maar nu is het nog een pak erger. Want dat verlies aan water kon men met het blote oog zien. Maar als er ondergronds iets scheelt, dan ziet ge het pas op de facturen die ge van 'de Watergroep 'krijgt. Voor twaalf maanden water in de lucht spuiten, moet die rijke Stad 8.339 euro betalen en voor de laatste drie maanden is het 4.301 euro! Dat blijkt na stevig speurwerk van het onafhankelijk gemeenteraadslid Carl Nijssens. Maar wat doet dat? Zuiver niks. Wij betalen het toch.

De fonteinen zijn stilgelegd en twee mannen van de aannemer zijn nu met een truweel aan het kretsen om het lek te vinden. Die waterpartij op en af, kleur na kleur, is een catastrofe en zal dat ook blijven. Als gij, onder de grond, een ingewikkeld systeem installeert, dan betaalt ge u blauw aan onderhoud. En als ge, bij vriesweer, er niet snel genoeg bij zijt om alle water 'af te laten' dan vriest heel uwe 'santaboetiek' de stukken vaneen.


Vette leemgrond

En wat brengt die monotone watertango bij voor handel, wandel en aantrekking? Niets. Ge ziet u zot op dat gespuit. En dan dat plensgeluid. Wie in de buurt woont, denkt dat ze dag en nacht zijn gang met groot water aan het opkuisen zijn. Ten andere, dat kunstmatige regenen in een betonnen bak, dat past hier niet. Wij zijn een typische fruitstad met plantages en bossen, laat Venetië haar grachten, laat ons de vette leemgrond.


Edele Gondeliers!

Stippel zei me: "Alle mensen vinden dat mooi." Dien 'doordenker' denkt dwars. Als ge 'Zijne Doorluchtige Hoogheid' moet geloven, dan legt hij de hele Cicindria bloot, stank inbegrepen. Ziet ge hem al peddelen, rechtopgehesen, vanachter op zijn gondola. Dat ware pas de 'Rodestrikstad' op de kaart zetten: de 'Edele Fruiteniers 'veranderen in de 'Edele Gondeliers! Zij verzorgen de inhuldigingsrondvaart met Stippel aan de peddel... En Venetië plant appelbomen en peren bomen langs zijn rijen en grachten. En als de gondola aangemeerd ligt, dan komt er een commissariaat in. En weg met de overlast.1.293 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page