top of page

Madame La DetteVerleden donderdag stokte de stem van viroloog Marcus Gilbert op de franstalige zender R.T.B.F. Hij en zijn collegas, zijn uitgeblust, leeg, miskend en razend. Wat zei hij? "Onze raadgevingen aan de Regering worden door politiek ge touwtrek elke keer 'ontrafeld. Wij hebben niet gezegd dat de culturele sector dicht moet. Zij doen alsof, niet wij, maar zij de virologen zijn, en ze slaan onze adviezen hautain in de wind.


Van pure woede gaf hij de politiekasters een sneer: "Wacht maar, als al die ontgoochelde dokters, verpleegkundigen, handelaars 'en masse' de gevestigde partijen de rug gaan toekeren. De culturele sector zit aan de grond, die is wel verplicht open te houden. Zelfs virologen worden slag op slag vernederd, hun aanbevelingen verdraaid. Zoiets houdt geen mens vol.

72 miljoen

Truienaars zijn die 'stadhuispretentie' al jaren gewend. Dacht gij dat ze stoppen met klanten één voor één van de commercedeuren weg te schieten met' parkeerboetekogels'? Dat ze gaan ophouden met doorlichtingen te bestellen? Dat ze gaan stoppen met megalomane 'Hollywoodprojecten'? Dat ze gaan stoppen met schulden in onze nek te schuiven, die qua hoogte de Abdijtoren doen verbleken? Stadhuis-oase der prutsers: kas leeg, stad dood, commerçanten en horeca, slapeloze nachten, meurende Bink, brood zonder beleg noch boter. De Welkomstad wordt bestuurd door een blinde zonder hond noch stok! "We hebben al goed geïnvesteerd", orakelt 'Madame La Dette' maar daar moet nog een 'gats' bijkomen: 72 miljoen, da's toch niks, in den duik verkopen wij den helen 'hannekesnest'.

Opgeruimd staat netjes, zegt den Hollander. Als U of ik iets aan de hand hebben met, zeg maar, de elektriciteit in huis, dan roept ge toch een elektricien. Maar dan begint ge toch niet te discussiëren en te zeggen dat de stielman de bal misslaat. Wel, dat is nu precies wat de politiekers durven: van virussen heeft er geen enkele kaas gegeten en toch weten ze het veel beter dan onze bekwame virologen. Want als we die niet hadden, dan lag niet alleen St-Truiden plat maar ook een onoverzichtelijke schare menskes.

Aan U, Virologen, miljoenen dankbetuigingen.


Getekend: 'Trudocs' Getekend; Alle Truienaars.'1.433 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 comentario


Wat zullen de - wegens voorkruipen bij vaccinatie - afgedankte brandweercommandant van Middelkerke en die twee afgedankte ambtenaren van de stad Diest ervan vinden als onze burgemeester er veel goedkoper (of zelfs "gratis") vanaf komt?.

Me gusta
bottom of page