top of page

Melveren-Centrum, het Francorchamps van Sint-TruidenDit 'Stadhuisgarnizoen' doet nu toch helemaal niets, behalve beboeten en geld erdoor jagen. Als ik zie wat onze Eric Nulens, aan goede initiatieven met de 'pollepel' aan de droge keel van de schepenen ingiet, dan is hij toch de geknipte adjunct-Directeur-Strategie, nu sito presto en zonder wedde te benoemen.


Hoe is het mogelijk dat een Beste Nulens zoveel goede gedachten kan opdisselen, hetgeen nochtans helemaal buiten 'zijn stiel' ligt, en dat al die stadhuismannen, die toch betaald worden om degelijke bestuursdaden uit te denken, noch slag noch stoot uithalen?

Petitie in de vuilbak

Uithalen? Precies het omgekeerde: met hunne kop spelen, het been stijf houden, doordrammen, rezelen'... Wilt ge een voorbeeld? Het valt juist 'kruis', Een Melverenaar stoot de deur open. Lang gezicht, ontmoedigd. Wat er scheelt? Hier komt het: "Ik woon langs een ware autostrade, daar rijden ze niet, daar koersen ze.", zegt de man. "Het is de baan waar Asster ligt, het vroegere Sancta Maria, een psychiatrische kliniek. De baan heet 'Melveren-Centrum' maar ze heeft met een centrum echt geen uitstaan. Ik ben twee jaar na elkaar alle huizen 'afgegaan' on een petitie te laten tekenen. De mensen willen daar een snelheidsbeperking van 50 km per uur. Twee keer ben ik met een vol blad handtekeningen naar de Burgemeester gegaan. Goed ontvangen en even goed aan de deur gezet. Resultaat? Al zes jaar niks. Geen borden, geen flitspaal, geen controles. Onze anonieme man, moe gestreden, moe gebedeld heeft het opgegeven. Ondoordringbaar is dat gepansterd stadhuis."

Drie brieven

" Wilt gij het niet van mij overnemen ?" vraagt een . Ik neem het over. Drie brieven met: ziekenhuis is 30 per uur, school is eveneens 30, oversteek fietsroute, ook 30, en 50 omdat de baan zo smal is. Iedereen weet nog dat er wekelijks vier boompjes, bezijden de weg, tegen de grond werden gereden. Met de prietpraat die ik toen als antwoord terug kreeg, ga ik de dierbare lezers niet ambeteren.

Verguisden

Dus Brustemnaren, Durassenaren, Speelbosvelmenaren én Truienaren, uw 'Groep Verguisden' wordt door de Melverenaren rijkelijk aangevuld. "Laat mijne politieke kop gerust" roepen de 'Stadhuizenaren. "'t is nooit niet goed, ze zijn nooit content." En af is de kous. De enige vraag die de Diva en haar misdienaars stellen is: "Woont daar een politieker langs die weg?' Neen. Laat ze dan daar maar koers rijden zoveel ze willen. En steek in passant maar een 'vuurstekske' aan de petities van die zagevent van Melveren en aan die kinderachtige brieven van dien Derwa.


949 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page