top of page

Met uwe kop spelenVoilà, het is zover: zopas een auto in volle tempeest' op de gevel van de café tegenover de Basiliek geknald. Uitbaatster Mariette is die aanhoudende aanslagen op haar gevel zo moe als koude pap.


Ze vertelt: "Sinds ik de café hier heb, is dit de dertiende keer dat ze aan razende snelheden mijn huis inrijden. Er staat wel een rail vóór de café, maar daar vliegen ze gewoon over. Ge moogt op de steenweg maximum 70 per uur rijden." Het is nu toch wel genoeg bewezen, de gevaarlijk bocht is aan de Basiliek en niet op 'De Nachtegaal' vlak voor de lichten van de expresweg. Maar dat wil Lydia Peeters, 'Kleine Minister van Grote Mobiliteit' niet weten: nu mogen ze nog honderd keer met auto en al aan de deur van Mariette binnenvlammen, het gevaar ligt op de Nachtegaal, waar nog nooit een ongeval is gebeurd. Dat noem ik 'met uwe kop spelen'. Tot daar aan toe, maar dat er voor dat niet bestaande gevaar een studie moet komen, van ons belastinggeld, van 300.000 euro, dat is pure waanzin.

Gat in de gevel

Ik vraag me af wat er in de politiek geschonken wordt: wijwater, spawater of witte. 300.000 euro, twaalf miljoen franken, terwijl hier alle horecazaken moeten sluiten. Mariette zei het mij: "Wacht maar, binnenkort zijn ze allemaal toe!" Maar er komt geen snelheidsbeperking in Kortenbos, zoals er ook geen komt aan Sancta Maria (Asster). Twee simpele eilandjes in de weg, in beton, met voorrangsregeling. Wie daar de zot uithangt, die geraakt niet meer tot bij de gevel van Mariette, want die schuurt met de vooras over de beton. Betere afremming bestaat er niet. Het is broodnodig iets te doen, dus doen we niks, zeg de 'Welkomhasp. ' Voor Mariette is elke nacht een nachtmerrie. Al heel haar leven lang. Want trek maar eens, stijf van schrik, elke avond uw bed in: wanneer gaan ze me weer eens een gat in mijn gevel rijden?


Een muil Japans

"Pfff, we doen niks." En ge kunt zo eindeloos doorgaan. Honderden treinreizigers smeekten om de parking achter het station. Wat kregen ze? nul parking, beton. Tientallen verenigingen smeekten om een lokaal en om steun. Wat kregen ze? nul euro, 550.000 euro naar S.T.Jap. Jap. Om toch één keer te lachen, een pure 'Binkenreactie' van Basketvoorzitter Ludo Vanbeek: "Moet ik dan een muil Japans leren om een euroke vast te krijgen?"
1.040 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Kommentar


Jan Goffa
Jan Goffa
01. Feb. 2023

De Bocht van Kortenbos te krom, te scherp of recht naar de dood ? hier dreigt gevaar voor Jan met de Pet ! er is aan lapwerk dringend nood zegt men vanuit het kabinet de minister heeft het bochtverhaal vlijtig in schoonschrift genoteerd : straks wordt zonder talmend gedraal het nodige werk geprogrammeerd ofschoon geen pen noch een potlood één lijn of borduur had geschetst werd het budget royaal begroot en afgeklopt zonder protest zodra ’t voltallig kabinet uit winterreces is weergekeerd wordt het bestek vlugvlug gezet en in der minne aanbesteed JG


Gefällt mir
bottom of page