top of page

Minimale dankbaarheid: dokters beginnen werk neer te leggen

In zijn rubriek De Stoute Schoen laat Bernard Derwa zijn licht schijnen over Sint-Truiden en de wereld


Het cynisme ten top. Eindelijk hebben ze het gedurfd: een groep dokters van het Erasmusziekenhuis heeft op maandag 7 juni een staking uitgeroepen. Onmiddellijk de politie aan hun deur. Gelijk honden werden ze naar de kliniek gejaagd. Ziek depressief, wat kan dat een Politieker wel schelen. 'Minimale dienstverlening', heet dat politieoptreden. 'Minimale dankbaarheid', noem ik dat.

Ze denken toch zeker niet in Brussel dat die dokters aan het werk gaan schieten. Opeisen of niet, in Erasmus zal de boel wel dik in het honderd lopen, wees daar maar zeker van. Toen het bericht vanmorgen langs de radio binnenliep, zei de commentator fijntjes: "Dat zal zeker wel navolging krijgen." Zo zien we alweer de gebruikelijke manier van doen van het politieke bestel : de machteloze mens de grond inslaan. Geen euro opslag, geen rust, geen dank, geen erkenning, geen waardering. Integendeel, Politie op uw kap. Hier in deze zogezegde 'Welkomstad' hebben we precies hetzelfde beleefd. Toen Dirk Selis het aandurfde - oh snoodaard - de Diva te vragen :'Mevrouw, is u al ingeënt ?' toen kreeg hij 'bots' twee klachten toegesmeten, een kwalijke huiszoeking en een klacht tegen de klokkenluider.

Trudocs staat ervoor open om een dokter of een verpleegkundige juridisch bij te staan. Want een opeisingswet gebruiken om het medische korps in de hoek te duwen zou wel eens voor de Rechters dezelfde slag in het water kunnen zijn als de huiszoeking bij Dirk Selis...!

Selis, houdt gij in 't oog wie de pikuren krijgt, ik houd in 't oog wie ze dwingen ze te geven...


508 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Hugo Hechtermans
Hugo Hechtermans
Jun 07, 2021

Gaan ze de stakende dokters beschuldigen van meineed ?

Zie hier de originele tekst van de eed van Hypocrates:


''Ik zweer bij Apollo, de Genezer, bij Asclepius, Hygieia et Panaceia, en bij alle goden en godinnen, die ik tot getuigen roep, dat ik deze eed en deze verklaring, naar beste weten en vermogen, zal nakomen. Ik zal hem, die deze kunst aan mij heeft onderwezen, beschouwen als een vader, hem laten delen in mijn levensonderhoud, en, als hij in schulden of nood zou geraken, hem op zijn verzoek steun verlenen. Zijn zonen zal ik gelijk stellen met mijn eigen broers; ik zal hun, als zij de wens daartoe te kennen geven, deze kunst leren zonder vergoeding en zonder schuldbewijs; tot mijn…


Like
bottom of page