top of page

Minimale dankbaarheid: dokters beginnen werk neer te leggen

In zijn rubriek De Stoute Schoen laat Bernard Derwa zijn licht schijnen over Sint-Truiden en de wereld


Het cynisme ten top. Eindelijk hebben ze het gedurfd: een groep dokters van het Erasmusziekenhuis heeft op maandag 7 juni een staking uitgeroepen. Onmiddellijk de politie aan hun deur. Gelijk honden werden ze naar de kliniek gejaagd. Ziek depressief, wat kan dat een Politieker wel schelen. 'Minimale dienstverlening', heet dat politieoptreden. 'Minimale dankbaarheid', noem ik dat.

Ze denken toch zeker niet in Brussel dat die dokters aan het werk gaan schieten. Opeisen of niet, in Erasmus zal de boel wel dik in het honderd lopen, wees daar maar zeker van. Toen het bericht vanmorgen langs de radio binnenliep, zei de commentator fijntjes: "Dat zal zeker wel navolging krijgen." Zo zien we alweer de gebruikelijke manier van doen van het politieke bestel : de machteloze mens de grond inslaan. Geen euro opslag, geen rust, geen dank, geen erkenning, geen waardering. Integendeel, Politie op uw kap. Hier in deze zogezegde 'Welkomstad' hebben we precies hetzelfde beleefd. Toen Dirk Selis het aandurfde - oh snoodaard - de Diva te vragen :'Mevrouw, is u al ingeënt ?' toen kreeg hij 'bots' twee klachten toegesmeten, een kwalijke huiszoeking en een klacht tegen de klokkenluider.

Trudocs staat ervoor open om een dokter of een verpleegkundige juridisch bij te staan. Want een opeisingswet gebruiken om het medische korps in de hoek te duwen zou wel eens voor de Rechters dezelfde slag in het water kunnen zijn als de huiszoeking bij Dirk Selis...!

Selis, houdt gij in 't oog wie de pikuren krijgt, ik houd in 't oog wie ze dwingen ze te geven...


508 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page