top of page

Niemand bougeert!Drie keer werd Lucien Lesuisse door de mangel van het gerecht getrokken, dat heeft moed gevraagd. Maar de moeite waard, dat was het: drie vonnissen en drie keer gelijk gekregen:

De 'Trud'Or-tak sen' zijn in strijd met de wet. Twaalf jaar lang werden belastingen geheven, die nu tot de laatste euro-moeten teruggaan naar de betalers, de handelaars!


'Stad met schuld' trekt naar het Hof van Beroep. Weer verloren. 'Suisse' krijgt gelijk. Het siert ons Gerecht dat ze de kleine David, Lucien Lesuisse, als overwinnaar tegen Goliath, 'Stede taks' over heel de lijn laat zegevieren. Gemiddeld kunnen de handelaars nu een kleine tienduizend euro recupereren. Dat is toch niet niks! Maar niemand bougeert.

Niemand! Daarvan ben ik achterover gevallen.


Gunstig besteed

De winsten zijn piepklein. De ene étalage na de andere draait het licht uit.

'Welkom in Sint- Leegstand'! Om welke reden zouden die commercanten nu niet uitkomen', hun centjes terugvragen? Wel, we zochten het uit, er zijn twee grote redenen. De eerste is dat veel nijveraars tuk zijn op Trud'Or. Zij vinden dat een stad niet kan overleven als er niet voortdurend evenementen worden georganiseerd. Was Trud'Or er niet, dan was de achteruitgang nog veel groter geweest. Die groep handelaars vindt dat de bijdrage

gunstig besteed zijn. Zij vragen dus hun betalingen niet terug.


Pakken

De tweede reden is dat een meerderheid gewoon het geld niet duft terug te vragen uit schrik voor de Stad: "Ze kunnen u van alle kanten 'pakken', u het leven zo zuur maken dat ge uiteindelijk als klein burgermanneke toch uw strijd opgeeft. Vecht maar tegen een stad, ge verliest toch altijd. Behalve Lesuisse dan, die kwam uit het gevecht zonder ook maar

één schrammetje.


Zonder slag of stoot

Lucien 'Suisse' is met pensioen. De schepen bank heeft hem geen loer willen draaien omdat hij zoveel tegen hen heeft geprocedeerd. Integendeel. Lucien vroeg een vergunning aan voor 'garageverkoop'. Hij bekwam die vergunning zonder slag of stoot. Een nobele, een ridderlijke houding van de Schepenen ten opzichte de oproerkraaier Lucien. Trudocs is dolblij van eindelijk een grote onderscheiding te kunnen geven aan de 'tegenzijde'.

Proficiat Bestuur.

1.100 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page